Avertismentul UEFA: Rusia, DESCALIFICATĂ de la Euro!

537
0
Share:

Rusia riscă descalificarea de la Euro 2016 dacă suporterii ei vor mai provoca o singură dată incidente pe un stadion în Franța!

This_is_Russia

Deocamdată, Comisia de Etică a UEFA a decis să suspende descalificarea Rusiei, menținând doar o amendă de 150.000 de euro.

Suporterii ruşi şi englezi au fost protagoniştii unor incidente violente care au avut loc sâmbătă, în interiorul arenei Stade Velodrome şi pe străzile din Marsilia, înainte şi după meciul Anglia-Rusia, scor 1-1, din Grupa B.

Comitetul Executiv al UEFA a avertizat federaţiile de fotbal din Anglia şi Rusia că nu va ezita să impună sancţiuni suplimentare, dacă astfel de acte de violentă vor apărea.

Decizia privind amendarea Rusiei şi ultimul avertisment privind descalificarea se referă doar la incidentele care au avut loc în stadion şi care sunt sub jurisdicţia UEFA. Se poate face apel împotriva acestei hotărâri. Fanii rusi sunt acuzaţi de rasism şi de folosirea materialelor pirotehnice în timpul meciului din Marsilia.

Fanii englezi care au fost prezenţi pe stadion la meciul cu Rusia susţin că unii suporteri ruşi purtau tricouri cu naţionala Angliei pentru a se infiltra în mulţime, înainte de a ataca violent.

Un grup de 29 de suporteri ai echipei Rusiei au fost expulzaţi, marţi, din Franţa, în urma scenelor repetate de violenţă din oraşele care găzduiesc Euro 2016. Poliţia franceză susţine că 150 de huligani ruşi foarte bine pregătiţi sunt de vină pentru confruntările violente din Marsilia de sâmbătă. 35 de persoane au fost rănite, majoritatea suporteri englezi, iar 20 de oameni au fost arestaţi după trei zile de violenţe în Marsilia.

  • Federaţia Engleză de Fotbal a precizat, prin vocea preşedintelui Greg Dyke, că are „îngrijorări serioase” în privinţa securităţii în oraşul francez Lille, unde suporterii englezi şi ruşi vor ajunge în această săptămână pentru meciurile de la Euro 2016. Suporterii englezi trebuie să ajungă la Lille înaintea meciului de joi cu Ţara Galilor din oraşul vecin Lens, în timp ce Rusia va juca împotriva Slovaciei, miercuri, la Lille.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER