Sign in / Join

Avertismentul „Securității” din Germania: Franța – România, țintă ISIS!

Share:

Apar pe piață tot mai multe informații despre posibile atentate la Euro 2016. Ultimii care vorbesc despre așa ceva sunt nemții de la Bundeskriminalamt (Biroul Poliției criminale federale germane). În opinia lor, meciul de deschidere de la Campionatul European, dar și finala competiției, reprezintă o „atracție” pentru teroriștii ISIS!

euro

Ambele evenimente se vor disputa lângă Paris, pe „Stade de France”. Atât la meciul de deschidere, cât și la finală sunt așteptați numeroși șefi de state și de guverne, politicieni de prim rang și diverși oameni de afaceri.

„Pentru ISIS, cele mai expuse sunt țintele simbolice și ușoare care se bucură de multă atenție din partea mass-media și care, pe cale de consecință, s-ar putea solda cu un număr mare de victime”, se menționează într-un raport al Bundeskriminalamt, prezentat de cotidianul „Bild”. Renumita publicație germană atrage atenția asupra faptului că vizate sunt în principal partidele echipelor din așa-numitele „națiuni cruciate”:  „În special din cauza trecutului colonial francez în Africa de Nord, a implicării sale militare în Mali și a susținerii luptei împotriva Statului Islamic, Franța este mereu în vizorul atacatorilor islamiști”.

  • Pe lângă măsurile de securitate care vor fi luate de autoritățile franceze, UEFA intenționează să angajeze cel puțin 10.000 de agenți de securitate privați pentru buna desfășurare a Campionatului European.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER