Sign in / Join

Avertismentul englezilor: fotbalul, cauză pentru apariția maladiei Alzheimer!

494
0
Share:

Federaţia Engleză de Fotbal va înainta o cerere către FIFA cu scopul de a investiga dacă foştii jucători suferă leziuni ale creierului care pot duce la demenţă.

header

Trei membri ai echipei cu care Anglia a câştigat Campionatul Mondial în 1966, este vorba despre Martin Peters, Nobby Stiles şi Ray Wilson, suferă de Alzheimer, o boală care afectează memoria. Preocupările legate de leziunile la nivel cerebral au fost declanşate după o campanie a familiei fostului internațional englez Jeff Astle, decedat în 2002.
Ian Beasley, medicul FA, solicită asistenţă din partea forului mondial pentru a descoperi dacă există afecţiuni ale sănătăţii, pe termen lung, din pricina loviturilor la cap încasate de fotbalişti, caz în care actuala generaţie va trebui înştiinţată în acest sens. „Vom încerca să luăm legătura cu cei de la FIFA pentru a vedea dacă ne vor acorda sprijin în rezolvarea acestei probleme. Trebuie să aflăm dacă riscurile afecţiunilor cerebrale sunt mai frecvente la fotbaliştii profesionişti. Încercăm să aflăm dacă există o legătură între fotbalişti şi această degradare a memoriei pe termen lung”, a declarat Beasley. Medicul doreşte ca cercetătorii să evalueze dacă severitatea oricărei leziuni a creierului depinde de poziţia în care respectivul fotbalist a jucat, căt de multe meciuri şi la ce nivel: „Sperăm ca FIFA să ne ajute. Aceasta este o problemă de sănătate și, până la urmă, doar asta contează. Există posibilitatea ca în continuare oamenii să vrea să fie fotbalişti profesionişti, dar noi ne facem datoria de a-i anunţa la ce pericole sunt expuşi”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER