Sign in / Join

Avertisment de la Washington: Euro 2016, ținta ISIS!

Share:

Departamentul de Stat american avertizează că turneul final al C.E., care va avea loc în Franţa, între 10 iunie și 10 iulie, este o ţintă pentru atacurile teroriștilor ISIS.

UEFA_Euro_2016_Lens_3

„Numărul mare de turişti care vor vizita Europa în lunile de vară va reprezenta o mare ţintă pentru terorişti”, se menționează în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Franţa este în stare de urgenţă în urma atacurilor teroriste de anul trecut, din Paris, revendicate de către Statul Islamic. Au avut loc atacuri simultane pe „Stade de France”, în sala de concerte „Bataclan”, plus câteva baruri şi restaurante. Bilanțul atentatelor: 130 de morți și sute de răniți!

  • Anul acesta, în martie, 32 de oameni au murit în Belgia, după ce doi atentatori sinucigaşi au pătruns în incinta aeroportului din Bruxelles şi într-o staţie de metrou. ISIS a revendicat și acest atac.

Aproximativ un milion de fani străini sunt aşteptaţi în Franţa pentru turneul final, la care vor participa cele mai importante echipe naţionale ale Europei.

În avertizarea de călătorie pentru cetăţenii americani, Departamentul de Stat al SUA trage un semnal de alarmă legat de pericolul comiterii unor atacuri teroriste. Deşi avertizările de călătorie sunt o rutină, este doar a treia oară în ultimii 20 de ani când a apărut un anunţ care să vizeze Europa. Atacurile teroriste ar putea viza zonele pentru suporteri din preajma stadioanelor, restaurantele, centrele comerciale şi mijloacele de transport.

Pericol și la Turul Franței

Avertismentul americanilor vizează şi Turul Franţei la ciclism, precum şi Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în oraşul polonez Cracovia. Peste 2.5 milioane de vizitatori sunt aşteptaţi cu ocazia acestor evenimente, potrivit BBC.

Totuși, un oficial american a precizat că nu există informaţii exacte privind o ameninţare teroristă. Atunci, de ce oficiul pentru relaţii externe al Marii Britanii a emis o avertizare de nivel maxim privind atacuri teroriste în Franţa?.

Franţa va găzdui pentru a treia oară Campionatul European de fotbal, cu 2.5 milioane de oameni aşteptaţi în tribune la cele 51 de partide. Ca o măsură suplimentară de precauție, 90.000 de agenţi de securitate vor fi desemnaţi la acest turneu, iar autorităţile vor folosi o tehnologie anti-drone.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER