Sign in / Join

Avertisment al Germaniei: planul ISIS pentru finala de la Euro 2016!

490
0
Share:

Finala Campionatului European ar putea fi o ţintă atractivă pentru reţeaua teroristă Stat Islamic, mai ales dacă una dintre echipe va fi cea a Franţei!

SI franta

Avertismentul aparține ministrului german de Interne, Thomas de Maiziere: „Autorităţile franceze sunt bine pregătite. Şi nu avem niciun indiciu clar privind vreun plan de comitere a unui atentat. Dar, cu cât meciurile sunt mai spectaculoase, cu atât finala va fi o ţintă mai atractivă. Sunt convins, însă, că serviciile de securitate ştiu acest lucru”.

„Europa, inclusiv Germania, este o ţintă privilegiată de terorişti. Unele persoane cred că ameninţările se diminuează în contextul succeselor militare din Siria şi Irak, unde reţeaua Stat Islamic pierde teren. Eu nu văd lucrurile în acest fel. Eu consider că este vorba de un efect asimetric: dacă organizaţia teroristă Stat Islamic va fi slăbită, va încerca să transfere conflictul în străinătate”, mai atrage atenţia Thomas de Maiziere.

  • Franţa a mobilizat peste 90.000 de militari, agenţi de poliţie şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii pentru garantarea securităţii în timpul Euro 2016. Nu în ultimul rând, în Franţa este în vigoare starea de urgenţă, începută în noiembrie 2015, când membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ucis 130 de persoane la Paris.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER