Sign in / Join

Autoritățile locale cer readucerea lotului de gimnastică la Deva

635
0
Share:

Autoritățile locale din Deva au solicitat, luni, printr-o scrisoare deschisă, ca lotul național de gimnastică să-și reia antrenamentele la Centrul olimpic de la poalele Cetății Deva.

deva

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, apreciază că mutarea sportivelor la Izvorani a fost o greșeală ce a dus la ratarea calificării României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Cu tristețe vă readuc aminte că am atras atenția, în repetate rânduri, că mutarea lotului național de senioare de la Deva la Izvorani nu a fost cea mai înțeleaptă decizie. Din păcate, rezultatele acestei decizii au condus către cel mai slab rezultat din istoria gimnasticii feminine românești”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă FR de Gimnastică, Ministerului Tineretului și Sportului și Comitetului Olimpic Român. Primarul municipiului Deva mai afirmă că „a luat act cu tristețe” de eșecul gimnastelor noastre și consideră că este nevoie de o schimbare în ceea ce privește pregătirea lotului: „Faptul că gimnastica românească lipsește de la Rio este o grea lovitură pentru sportul românesc, pentru țară în general. Este semnul că trebuie schimbat ceva. În aceste condiții, reîntoarcerea gimnastelor senioare la Deva ar fi un lucru firesc”.

În opinia lui Mărginean, Centrul olimpic de la Deva îndeplinește toate condițiile pentru realizarea unor performanțe notabile în gimnastica feminină: „Are sală de antrenament, condiții foarte bune de cazare și masă, numeroase alte facilități pentru sportive și antrenori, dascăli buni la clasă”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER