Sign in / Join

Au găsit vinovații: Franța îi alungă pe ruși de la Euro 2016!

496
0
Share:

Un grup de 29 de suporteri ai echipei naţionale de fotbal a Rusiei au fost expulzaţi, marţi, din Franţa, în urma scenelor repetate de violenţă din oraşele care găzduiesc Euro 2016.

ФК Шинник - ФК Спартак

Poliţia franceză susţine că „150 de huligani ruşi foarte bine pregătiţi” sunt de vină pentru confruntările violente din Marsilia, de sâmbătă. Cele mai grave conflicte au fost între ultraşii ruşi şi englezi, înainte şi după meciul disputat pe Stade Velodrome și încheiat la egalitate, scor 1-1. Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au fost agresate de către huligani.

Niciun fan rus nu a fost arestat de către poliţie, în timp ce şase suporteri englezi au fost reţinuţi luni pentru participarea la acţiunile violente.

Alexandr Shprygin, liderul Uniunii Suporterilor Ruşi, a precizat pentru BBC că el şi alte 28 de persoane sunt escortate către aeroport. Shprygin susţine că a fost reţinut lângă oraşul Cannes şi a fost urcat într-un autobuz.

Prim ministrul francez Manuel Valls a declarat că unii suporteri de fotbal nu pot rămâne pe teritoriul ţării. Totodată, oficialul a precizat că 35 de persoane au fost rănite, majoritatea suporteri englezi, iar 20 de oameni au fost arestaţi după trei zile de violenţe în Marsilia.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER