Atunci și acum! Primul 11 al României cu Franța, în meciul de deschidere de la EURO 2016

În anul 2016, România, condusă la acea vreme de Anghel Iordănescu, era repartizată într-o grupă din care mai făceau parte Franța, Elveția și Albania.

Stanciu și Alibec au jucat la EURO 2016

Prima reprezentativă avea să fie eliminată încă din grupe, după ce a încheiat pe ultimul loc. România a jucat chiar în meciul de deschidere al turneului final din Franța, iar trupa lui Anghel Iordănescu pierdea cu scorul de 1-2.

În primul 11 al României de la acea vreme se regăseau fotbaliști precum Ciprian Tătărușanu, Mihai Pintilii sau Bogdan Stancu, retrași între timp din activitate, dar și Nicolae Stanciu, actualul căpitan al primei reprezentative.

Echipa României în meciul cu Franța, de la EURO 2016: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Hoban, Pintilii – Ad. Popa (82 Torje), N. Stanciu (72 Chipciu), B. Stancu – Fl. Andone (62 Alibec).

Selecționer: Anghel Iordănescu.

Primul 11 probabil al României cu Ucraina, EURO 2024: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Selecționer: Edi Iordănescu.

Bogdan Stancu, singurul marcator al României la EURO 2016

România a debutat la EURO 2016 chiar în meciul de deschidere, împotriva Franței, țara gazdă. Trupa din Hexagon s-a impus cu scorul de 1-2, iar Bogdan Stancu a povestit ce a simțit în momentul în care a marcat.

Tot Bogdan Stancu a înscris și cu Elveția, fiind singurul marcator al României de la EURO 2016.

În sfârșit, de-abia așteptam să înceapă (n.r. EURO 2024). Cred că favorite pentru câștigarea trofeului sunt Franța și Anglia! Eu îmi doresc să câștige Anglia, care are o echipă solidă, cu jucători tineri de mare calitate.

România are șansa ei de a trece mai departe din această grupă. Să fim serioși, puteam să picam cu echipe mult mai dificile, însă totul va depinde de jocul nostru, chiar dacă în ultimele meciuri amicale nu am arătat foarte bine. Cred că în meciurile din grupă, România va arăta o altă atitudine și determinare.

(n.r. despre golul cu Franța, de la EURO 2016) O bucurie si o experiență de nedescris, mai ales că am jucat și în meciul de deschidere contra Franței. Stadionul plin, atmosfera senzațională. Cred că jucătorii României ar trebui să se bucure de fiecare minut jucat la Campionatul European și să dea tot ce au mai bun!„, a spus Boogdan Stancu, pentru Sportpesurse.ro.

53 de meciuri și 14 goluri sunt cifrele lui Bogdan Stancu la naționala României.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare