Sign in / Join

Atletă din Rusia primită la J.O. după ce a colaborat cu americanii!

532
0
Share:

Sportiva Yuliya Stepanova, cea care a dezvăluit fenomenul dopajului în Rusia, va concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ca neutră, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale de Atletism.

yuliya

Decizia, care mai are nevoie doar de aprobarea organizatorilor Jocurilor Olimpice, vine după ce Federaţia de Atletism din Rusia a fost interzisă din competiţiile internaţionale.

Yuliya Stepanova și soţul ei, Vitaly Stepanov, le-au dezvăluit Agenţiei Mondiale Antidoping faptul că dopajul sufoca fenomenul atletismului în Rusia. Yuliya, alergătoare la 800 de metri, şi Vitaly, un oficial antidoping, au contribuit la demascarea cazurilor de dopaj.

În noiembrie 2015, Rusia a fost suspendată de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) în urma unei investigaţii independente a Agenţiei Mondiale Antidoping, care a revelat o cultură a dopajului pe scară largă.

Peste 80 de sportivi ruşi au aplicat pentru o „eligibilitate excepţională” la Jocurile Olimpice, adică să nu reprezinte nicio ţară. O decizie în acest caz va fi luată pe 18 iulie.

Stepanova, care are de asemenea drept de participare la Campionatele Europene de săptămâna viitoare, a primit o suspendare de doi ani, în 2013, pentru fapte de dopaj.

Acum, Federaţia Internaţională de Atletism a precizat că „Yuliya Stepanova a adus o excepţională contribuţie la protejarea şi promovarea atleţilor curaţi, cinstiţi, la fair-play-ul, integritatea şi autenticitatea acestui sport”, potrivit BBC.

Stepanova va concura la Europenele de la Amsterdam sub steagul Federaţiei Europene de Atletism, în proba de 800 de metri.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER