Sign in / Join

Astra – West Ham, decis de Alibec. „Denis the menice” a comis-o și cu englezii

587
0
Share:

Astra Giurgiu și West Ham United au terminat la egalitate, scor 1-1, joi, în prima manșă a play-off-ului Europa League la fotbal. Eroul serii a fost Denis Alibec, atacant revenit după accidentarea suferită la Euro 2016.

denis-alibec

Campioana României a obținut un rezultat care păstrează speranța calificării în grupele Europa League, mai ales după jocul din repriza a doua. Oaspeții au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Mark Noble (min.45 – penalty), după un henț comis de Săpunaru în propriul careu. Astra a egalat spre finalul partidei, prin Denis Alibec, la capătul unei faze extraordinare.

„Ciocănarii” au început mai bine și au avut două ocazii bune în primul sfert de oră, dar Lung a respins în corner mingea trimisă cu capul de Calleri (min.9), la colțul scurt, iar Felipe Teixeira a salvat de pe linia porții mingea expediată cu capul de Antonio (min.12). Astra a ieșit mai mult la joc, iar Filipe Teixeira (min.15) a tras la colțul scurt și Randolph a fost nevoit să respingă. Seto a beneficiat de o oportunitate bună (min.29), dar a luftat din mijlocul careului. Randolph a fost la post la lovitura liberă executată de Ioniță (min.32) și la șutul de la distanță tras de Junior Morais (min.37).

Finalul primei reprize a aparținut londonezilor, care au deschis scorul din penalty, prin Noble.

Campioana României a dominat repriza a doua, dar prima oportunitate notabilă a venit abia în min.66, când Junior Morais a tras puternic peste poartă. Apoi, Alibec a șutat din unghi, dar mingea a fost prinsă de Randolph (min.72). După ce West Ham a ratat prin Antonio (min.81), cu poarta goală, pe contraatac, Astra a reușit egalarea, după o acțiune marca Alibec, care a primit mingea în careu, l-a întors pe Collins și a tras tare din șase metri (min.83).

  • Revenirile lui Marius Șumudică și Denis Alibec au fost de bun augur pentru Astra, care încă speră la calificare. West Ham a aliniat o garnitură cu multe rezerve la Giurgiu și ar putea să o facă și în manșa secundă, din 25 august, în care Astra trebuie să profite la maximum de orice oportunitate.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER