Sign in / Join

ASA Tg.Mureș în insolvență! Iași și Craiova vor în Europa

621
0
Share:

Întrunit în ședință de urgență, Consiliul de Administraţie al ASA Târgu Mureș a decis intrarea în insolvență a clubului ardelean.

 

Concluzie a  hotărârii de miercuri seară, ASA nu va putea evolua sezonul următor în cupele europene. Asta înseamnă că locul formației mureșene va putea fi luat de „campioana” din play-out, acolo unde CSU Universitatea Craiova ocupă primul loc după trei etape disputate.

asa
„Este adevărat că ASA intră în insolvenţă. Vom explica totul cât de curând posibil printr-un comunicat de presă. În această situaţie, suntem conștienți că nu vom mai putea evolua în cupele europene”, a confirmat informația Cristian Cherteş, directorul general de la ASA Tg. Mureş.
Clubul ASA a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500 000 de euro, iar conducerea a decis să declare insolvenţa pentru a încerca redresarea situaţie financiare. La finalul campionatului, ASA poate pierde toţi fotbaliștii, care vor fi declarați jucători liberi de contract.

Prunea: „Iașul este pregătit de Europa”

FLORIN PRUNEA

Florin Prunea, director executiv CSMS Iași

„Categoric, nu ne vom da la o parte! Ne interesează participarea în cupele europene, iar orașul Iaşi are tot ce îi trebuie ca să poată juca acasă inclusiv meciurile din grupele Europa League – mă refer aici la aeroport internaţional, hoteluri bune și stadion. Ne depunem licenţa pentru cupele europene”, a declarat Florin Prunea, directorul executiv de la CSMS Iaşi.

Craivoa depune dosarul pentru licența UEFA

csu craiova

Şi CSU Craiova visează la locul rămas liber pentru Liga Europa, susține Felix Grigore, managerul general al grupării oltene: „Craiova are dreptul, începând din sezonul viitor, să joace în cupele europene, pentru că avem deja trei ani consecutivi în competiţii. Ne depunem dosarul pentru licenţa UEFA. Nu dorim răul nimănui, dar, dacă se va ivi ocazia, vom încerca să profităm şi să jucăm în cupele europene. Va fi mai greu cu stadionul, pentru că, în mod clar, pe «Extensiv» nu putem juca în competiţiile continentale. Probabil că partidele din tururile preliminare le vom juca la Severin. Apoi… vom devea. Să ajungem noi acolo!“.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER