Așa se analizează meciurile de baschet pentru a câștiga la pariuri

257
0
Share:

Vrei să pariezi pe cele mai importante campionate de baschet din lume însă nu știi ce ai de făcut pentru a-ți majora șansele de câștig? Nu dispera: acest scurt ghid te va ajuta să faci primii pași pe drumul spre succes!

Știm cu toții că fotbalul este sportul rege, însă nici tenisul sau baschetul nu sunt sporturi care să nu-i atragă pe foarte mulți dintre pariori. Într-adevăr, la noi în țară tenisul a devenit mai popular în rândul pariorilor de când Simona Halep a început să devină un personal principal al circuitului WTA, însă există foarte mulți iubitori de baschet european și de NBA. În Statele Unite ale Americii baschetul face parte din grupul celor 4 sporturi principale și de aceea, competiția cea mai prestigioasă din lume este fără nici o urmă de discuție NBA – echivalentul a Premier League din fotbal, unde contractele ajung la ordinul zecilor de milioane de Euro pe sezon.

În ceea ce privește analizarea partidelor, am urmărit biletul zilei la baschet și celelalte avancronici și predicții publicate de specialiștii din cadrul comunității pariorilor din România și am descoperit câteva elemente pe care trebuie să le investigăm pentru a stabili ponturi de calitate la meciurile de baschet:

Analiza titularilor – Lăsând la o parte marketingul, trebuie să analizăm cu atenție centralii, atacanții și fundașii celor două formații, urmărind statisticile recente ale acestora. Efectuând comparații

Rezervele – În meciurile echilibrate, nu de puține ori se întâmplă ca diferența să fie făcută de jucătorii de pe banca de rezerve, care intră să le țină locul titularilor, atunci când aceștia sunt obosiți. Comparând cele două bănci, vei putea afla multe despre felul în care va decurge jocul.

Indisponibilități – Pentru a ne da seama mai bine cât de relevantă este forma recentă a unei echipe trebuie să știm neapărat dacă anumiți jucători au lipsit în precedentele dispute sau dacă vor lipsi în următoarea partidă. Totodată, să nu uităm că gravitatea anumitor accidentări este exagerată de către presă și pariori, așa că mișcarea cotelor nu trebuie întotdeauna să fie luată de bună.

Stilul de joc – Înainte de a lua o decizie, pariorul trebuie să știe stilul de joc al celor două echipe, slăbiciunile și punctele forte ale formațiilor. Echipele ofensive sunt, de regulă, ceva mai imprevizibile decât cele care au o apărare bună.

Terenul – Dacă o echipă pierde mereu în deplasare, este clar că nu e o idee prea bună să pariezi pe victoria ei dacă nu joacă în fața propriilor suporteri. Același lucru se poate spune și despre gazde: dacă nu au reușit să se impună acasă în ultimele partide, trebuie să observi acest lucru și să-l folosești în avantajul tău. Totuși, nu uita să analizezi de fiecare dată ambele formații, pentru a nu te păcăli!

Condiția fizică – În NBA se întâmplă destul de des ca o echipă să joace 3 partide în 4 zile consecutive, așa că nu este de mirare că oboseala se poate instala. Ceea ce ne interesează este însă să comparăm situațiile adversarelor și să speculăm acele momente în care una dintre acestea are un avantaj major în acest sens.

Statistici avansate – Din fericire, există numeroase resurse gratuite cu  statistici specializate din NBA, iar cei care pariază pe această competiție pot cu adevărat să se informeze foarte bine cu privire la fiecare detaliu de pe terenul de joc, cum ar fi media de puncte înscrise de fiecare echipă și jucător pe meci, cât puncte marchează adversarii în fața lor, procentajele de reușită ale aruncărilor la coș, ale aruncărilor libere și al recuperărilor etc.

Bineînțeles, pe lângă toate aceste criterii, cel mai important lucru rămâne punerea în balanță a tuturor informațiilor colectate, spre e a putea depista un pronostic valoros, care are o șansă bună de reușită în comparație cu cota oferită de bookmakeri. Pentru a-ți putea îmbunătăți metoda este important să lucrezi la un model bine definit, pe care să-l notezi, cu gândul de a încerca să analizezi fiecare partidă după aceleași criterii și cântărind informațiile cu aceeași măsură. Nu în ultimul rând, experiența te va ajuta să iei cele mai bune decizii, lucru pe care nu poți să-l înveți, ci trebuie să practici analizarea partidelor de baschet și să pariezi pentru te e perfecționa!

Tagszoom
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER