Apel disperat al WADA: Vă rugăm, nu mai faceți dezvăluiri despre sportivii dopați pe care îi protejăm!

1023
0
Share:

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a cerut guvernului Rusiei să intervină pentru încetarea atacurilor grupului de pirați informatici, care miercuri a făcut noi dezvăluiri referitoare la 25 de sportivi care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară, unul dintre acestea implicând România.

wada_647_061815054712

Cu alte cuvinte, WADA cere Moscovei să nu mai facă niciun fel de dezvăluiri despre sportivii dopați pe care Agenția îi protejează/ ascunde! „Condamnăm această activitate criminală și am cerut guvernului rus să facă tot ceea ce stă în puterea sa pentru ca aceasta să înceteze”, a precizat directorul general al WADA, Oliver Niggli, într-un patetic comunicat de presă.

Conform acestuia, furtul de date din calculatoarele WADA ar reprezenta „represalii” după măsurile luate de Agenție împotriva Rusiei, țară care a primit sancțiuni dure pe motiv de… dopaj!

Grupul de hackeri ruși Fancy Bears a publicat pe Internet informații confidențiale din serverele WADA, din care reiese că mari sportivi – și în special campioni americani! – au participat dopați la Olimpiadă! Agenția Mondială Antidoping știa de acest lucru și, mai mult, i-a protejat/ încurajat pe dopații Serena Williams, Venus Williams ori Simone Biles.

  • „Cum puteți spune că aceștia sunt pirați informatici ai Rusie? Acuzați Rusia pentru orice! Ajunge!”, a reacționat Vitali Mutko, ministrul Sporturilor din Rusia, prezent la Atena, acolo unde lobby-ul său a dus la alegerea lui Aleksander Ceferin în fruntea UEFA.
Tagszoom
Share:

Leave a reply