Sign in / Join

Anunțul care îi dă peste nas Simonei Halep

514
0
Share:

Oficialitățile braziliene au anunțat că în Rio de Janeiro nu s-a înregistrat niciun caz de infestare cu virusul Zika pe parcursul desfășurării competițiilor sportive din timpul Jocurilor Olimpice recent încheiate.

Municipal worker stands next to a banner before spraying insecticide at Sambodrome in Rio de Janeiro

„Dintre cele 8.651 de persoane care au primit asistență medicală în spitale publice și centre medicale la Rio de Janeiro pe perioada Olimpiadei, din care 2.133 străini, nu a existat niciun caz de diagnosticare cu virusul Zika”, a declarat, marți, primarul orașului, Eduardo Paes.

Guvernul municipal a subliniat că virusul Zika, văzut ca o amenințare majoră la adresa evenimentului sportiv, „s-a evidențiat” prin absență pe toată perioada întrecerilor sportive. „Nimeni nu a refuzat să vorbească despre acest lucru, dar a existat un anumit grad de alarmism aproape iresponsabil (…), oamenii credeau că dacă veneau la Rio luau virusul și se îmbolnăveau”, a spus Paes.

Mai mulți sportivi din întreaga lume, printre care și jucătoarea de tenis Simona Halep, au absentat de la J.O. de la Rio, pe fondul informațiilor privind răspândirea virusului Zika, transmis la om prin înțepătura de țânțar din familia Aedes aegypti, în timp ce alți concurenți, care au participat la Olimpiadă, și-au luat măsuri suplimentare de protecție.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER