Antrenorul care a produs un miracol în Premier League se retrage! Carieră de 38 de ani pentru reputatul tehnician

Claudio Ranieri (72 de ani), înfăptuitorul „minunii” lui Leicester din Premier League din urmă cu opt ani, se va retrage din activitatea de antrenor. La acest moment, o pregătește pe Cagliari.

A mai rămas o singură etapă de disputat din actuala ediție a primei ligi din fotbalul italian, iar experimentatul tehnician a salvat-o pe Cagliari de la retrogradare, echipa situându-se pe locul 15.

Claudio Ranieri se retrage

Sarzii au făcut anunțul pe site-ul oficial al clubului, mulțumindu-i lui Claudio Ranieri pentru activitatea sa din cele două mandate petrecute pe banca echipei. Acesta a pregătit-o pe Cagliari în perioada 1988-1991, revenind anul trecut la „cârma” formației din Sardinia.

Claudio Ranieri este „creierul” uneia dintre cele mai mari surprize din fotbalul mondial. Acesta a fost antrenorul lui Leicester City în anul 2016, atunci când „vulpile” au sfidat orice cote sau așteptări ale iubitorilor „sportului rege”, cucerind titlul în Premier League, după cum am menționat anterior.

Atunci, cu un Jamie Vardy în forma vieții și cu un Kasper Schmeichel care a dat dovadă că posedă din plin calitățile tatălui său, Leicester a trecut la pas de granzii campionatului.

Activitatea de tehnician a lui Ranieri a început în anul 1986, la Vigor Lamezia, în țara natală (Calabria). Ulterior, a trecut pe la Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, AS Roma, Inter Milano, AS Monaco, naționala Greciei, Leicester, Sampdoria și Watford.

Pe lângă campionatul obținut alături de Leicester pe tărâm englez, Claudio Ranieri a mai câștigat un titlu în eșalonul secund al fotbalului italian, în anul 1994, cu Fiorentina. A reușit aceeași performanță și în liga a doua din Franța, atunci când o pregătea pe AS Monaco (2013).

Totodată, Claudio Ranieri mai are în palmares o Cupă a Italiei (Fiorentina, 1966), o Supercupă a Italiei (Fiorentina, 1966), o Cupă a Spaniei (Valencia, 1999) și o Supercupă a Europei (Valencia, 2005).

Ce au comunicat cei de la Cagliari

După cum am menționat anterior, anunțul retragerii lui Claudio Ranieri a fost făcut de clubul din Sardinia, pe site-ul oficial. În mesajul celor de la Cagliari a fost subliniat și faptul că echipa va putea disputa dueluri cu giganții din Serie A și în sezonul viitor datorită marelui antrenor italian.

„Antrenorul Claudio Ranieri își ia rămas bun de la Cagliari. În cele două experiențe ale sale la clubul nostru a reușit întotdeauna să conducă echipa spre atingerea obiectivului final.

Deja autor a două promovări în trecut și o salvare de la retrogradarea din Serie A, în ultimul an și jumătate a realizat încă o capodoperă, reușind din nou să o salveze pe Cagliari de la retrogradare”, au transmis sarzii.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare