Sign in / Join

Anglia – Rusia 1-1. Golul lui Berezuțki aruncă în aer Marsilia!

490
0
Share:

Cel mai incendiar meci de la Euro, atât la propriu, cât și la figurat s-a disputat pe „Velodrome”, din Marsilia, între Anglia și Rusia.

anglia rusia

Începută cu o repriză zdravănă de fluierături la adresa imnului național al Rusiei, partida s-a terminat cu esticii savurând un gol marcat în prelungiri de căpitanul Vasili Berezuțki.

  • Meciul Anglia – Rusia s-a disputat într-un context tensionat, după confruntările violente la care au participat câteva mii de suporteri ai celor două selecționate, în Portul Vechi din Marsilia, în cursul după-amiezii de sâmbătă, incidente soldate cu mai mult de zece răniți, între care unul foarte grav.

Englezii, favoriții Grupei B, s-au dovedit mai incisivi în debutul jocului și au ratat prima mare ocazie în minutul 7, când Adam Lallana a șutat din interiorul careului, însă mingea a fost respinsă în corner de portarul Akinfeev. Elevii lui Roy Hodgson au ținut sub o presiune constantă apărarea rusă în primul sfert de oră, iar Chris Smalling i-a dat la rândul său emoții goalkeeperului advers, cu o puternică lovitură de cap.

Rusia a ripostat prin fundașul Serghei Ignașevici, care a expediat balonul cu capul către poarta englezilor, în urma unei lovituri libere, însă Joe Hart a reținut în doi timpi (min.16).

Cu veteranul Wayne Rooney în rolul de coordonator, selecționata Three Lions s-a menținut în ofensivă, în timp ce Rusia a încercat să riposteze pe contre.

În partea secundă, jocul a fost mult mai deschis, ambele echipei forțând deschiderea scorului. Repriza a început cu Rusia în ofensivă, iar Kokorin le-a dat emoții apărătorilor englezi printr-o pătrundere pe flancul drept (min.47) . Rușii s-au aflat încă o dată aproape de gol în minutul 63, când șutul plasat al lui Fedor Smolov a trecut la numai câțiva centimetri de bara stângă a porții engleze.

Insularii au reușit deschiderea scorului în urma unei lovituri libere din afara careului, executată perfect de Eric Dier (min.73). Când soarta meciului părea tranșată, Rusia a reușit să restabilească egalitatea, la ultima sa acțiune ofensivă, prin căpitanul Vasili Berezuțki.

În cealaltă partidă din Grupa B, disputată sâmbătă, Țara Galilor a învins Slovacia cu 2-1. Miercuri, 15 iunie, Rusia va înfrunta Slovacia, urmând ca joi, 16 iunie, Anglia să întâlnească Țara Galilor.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER