Sign in / Join

Anglia, al doilea Brexit în decurs de nici o săptămână

511
0
Share:

Presa din Marea Britanie şi o parte dintre foştii internaţionali englezi, printre care Alan Shearer şi Ian Wright, au criticat echipa naţională a Angliei după înfrângerea în optimile de finală ale Campionatului European din Franţa, scor 1-2, în faţa Islandei.

maxresdefault

„Îngrozitoarea Anglia, umilită de Islanda”, notează în titlu publicaţia „Goal”. „Golurile lui Ragnar Sigurdsson şi Kolbeinn Sigthorsson au produs unul dintre cele mai ruşinoase rezultate din istoria fotbalului englez. Povestea remarcabilă a Islandei la Euro 2016 continuă, deşi mulţi se aşteptau să ia sfârşit în faţa echipei lui Roy Hodgson”, mai scriu cei de la „Goal”.

„The Sun” susţine că Anglia a pierdut în faţa unei naţionale de pescari: „O naţiune cunoscută pentru pescuitul de cod a scufundat naţionala Angliei”.

„BBC” merge pe aceeaşi linie cu „The Sun”: „Anglia a fost umilită de peştişorul Islanda. Anglia a suferit cea mai mare umilinţă de la eliminarea în faţa Statelor Unite ale Americii, în optimile de finală ale Campionatul Mondial din Brazilia, 1950”. Jurnaliştii de la „BBC” au relatat şi despre plecarea managerului Roy Hodgson de pe banca tehnică a Angliei: „Roy Hodgson îşi dă demisia după un eşec mizerabil în faţa unei naţionale care se află pe locul 34 în lume, a cărei populaţie însumează doar 330.000 de oameni”.

„The Telegraph” face o legătură între eliminarea Angliei de la Campionatul European şi ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană: „Afară pentru a doua oară! Anglia, umilită la Euro 2016, la câteva zile după Brexit”.

Eşecul a fost comentat şi de o parte dintre foştii internaţionali englezi. Alan Shearer crede că eliminarea Angliei în faţa Islandei este „cea mai mare umilinţă din istoria fotbalului englez”, iar vina îi aparţine lui Roy Hodgson: „Nu a mizat pe cei mai buni jucători, au fost jucători în lotul de 23 care nu meritau să fie acolo. Cum Dumnezeu să îl selecţionezi pe Jack Wilshere? Nu a mai jucat un meci întreg la echipa de club de mai bine de un an şi a adunat doar 141 de minute în tot sezonul. În plus, nici tactica nu a fost una potrivită”.

Un alt fost internaţional care a criticat jocul Angliei este Ian Wright, în prezent om de televiziune. Fostul atacant al echipei Arsenal a făcut o comparaţie între meciul dintre Anglia şi Islanda şi celebrul film Space Jam, în care fostul baschetbalist Michael Jordan a făcut echipă cu mai multe personaje din desenele animate: „Nu pot să nu mă gândesc la Space Jam. E inexplicabil ce s-a întâmplat”.

  • Echipa naţională a Angliei a fost învinsă de Islanda, scor 1-2, în optimile de finală ale Campionatului European din Franţa. Englezul Wayne Rooney a înscris primul gol al meciului, în minutul 4, din penalty, însă Ragnar Sigurdsson şi Kolbeinn Sigthorsson au marcat în minutele 6, respectiv 18 pentru calificarea Islandei în sferturile de finală, la prima apariţie din istorie la un turneu final.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER