Andrei Nicolescu a anunţat cât va mai rămâne Dinamo în insolvenţă. Litigiul în care roş-albii ar putea pierde 1 milion de euro

Dinamo şi-a conturat un lot prin care să atace poziţiile superioare din Superligă şi să nu mai treacă prin emoţiile unei lupte la retrogradare.

Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile încep să se aşeze pentru „câini”, iată că s-a complicat latura financiară.

Şiman le cere 1 milion de euro

Vasile Şiman, fostul patron de la Sportul Studenţesc, le cere dinamoviştilor suma de 1 milion de euro după ce „câinii” s-au despărţit de Ionuţ Şerban, un jucător transferat în 2013, şi a cărui contract a fost negociat de Contantin Anghelache, preşedinte la club în vremea lui Ionuţ Negoiţă.

Domnul Șiman a înregistrat o eventuală cesiune a unei creanțe pe care consideră că exista în anul 2013 și care era condiționată de anumite lucruri înainte de intrarea în prima insolvență.

Sunt anumite lucruri tehnice în care n-aș vrea să intru cu dumneavoastră. Contractul acela cred că e semnat de domnul Anghelache. Au fost probabil niște argumente economice, comerciale, sportive în spate.

De atunci până acum s-au întâmplat multe lucruri legate de clauzele contractuale, de contractele dintre Dinamo și Ionuț Șerban. A cumpărat o potențială creanță. E o discuție și acolo cum a fost cumpărată, după ce Sportul a intrat în insolvență.

E complicată interpretarea cu privire la pretinsa creanță. E complicat de explicat la televizor în câteva minute. Noi estimăm că din septembrie va mai dura încă 6 luni acest litigiu

Există posibilități să se închidă și mai repede, vedem”, a declarat Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo.

Mircea Rednic, al doilea vinovat

Antrenorul de la UTA solicită de la Dinamo achitarea a patru salarii compensatorii, în valoare totală de 32.000 de euro, după ce în decembrie 2021, când rolul de administrator special era ocupat de Iuliu Mureșan, a fost demis din funcția de principal al echipei din „Ștefan cel Mare”.

După ce în urmă cu destul de puțin timp „câinii”, reprezentați de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, au reușit să stingă în mare măsură litigiul cu fostul jucător Diego Fabbrini, acest proces cu Mircea Rednic rămăsese în principiu cam ultimul obstacol real în calea ieșirii societății din insolvență.

Iar dinamoviștii au primit o veste excelentă în această speță din partea judecătorilor de la Tribunalul București, cei care au decis să respingă cererea lui Mircea Rednic pe motiv că ea ar fi neîntemeiată. Hotărârea nu este însă una definitivă și poate fi atacată prin apel de fostul fundaș dreapta.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare