Ana Bogdan și-a înduioșat fanii înainte de Jocurile Olimpice de la Paris! Mesaj fermecător al tenismenei calificate la prima Olimpiadă din carieră

Ana Bogdan (31 de ani, locul 50 WTA) a izbutit să se califice la Jocurile Olimpice din această vară, care vor fi organizate în capitala Franței. Sportiva din România a ținut să își anunțe prezența la Paris prin intermediul unui mesaj senzațional, postat de aceasta pe rețelele sociale.

Le-a mulțumit celor care au fost alături de ea în încercarea de a obține această performanță. De asemenea, Ana Bogdan a mărturisit cum s-au desfășurat etapele procesului pe care l-a pus în scenă pentru calificarea la Olimpiadă.

Ana Bogdan a ajuns la Jocurile Olimpice și și-a îndeplinit visul din copilărie

Jucătoarea „tricoloră” de tenis a relatat că o calificare la Jocurile Olimpice este o reușită la care se gândea de la o vârstă fragedă. Ana Bogdan privea din fața televizorului cum echipa de gimnastică a României cucerea aurul olimpic în 2000, la Sydney. Acesta a fost momentul în care actuala tenismenă de mare clasă a țării noastre și-a setat obiectivul de a fi prezentă, la un moment dat, la o ediție a Jocurilor Olimpice.

„Pauză pentru un moment și o respirație – asta mi-am spus acum câteva zile. Respiră în viață. Respiră în aceste luni care s-au simțit ca un rollercoaster. Respiră victoriile. Respiră soarele, ploaia, diminețile, serile, respiră fiecare secundă a vieții tale. Și sunt foarte fericită că am ascultat de nevoile sufletului și corpului. Pentru că acum câteva zile, o parte din ce am visat când eram copil a devenit realitate – Sunt oficial calificată la Olimpiadă pentru prima dată în cariera mea!

Încă îmi amintesc foarte bine: stând în fața televizorului și privind echipa României de gimnastică câștigând medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2000, le-am spus alor mei că vreau să fiu ca ei. Vreau să merg la Jocurile Olimpice să îmi reprezint țara și să câștig o medalie de aur cum au făcut și ei.

Probabil la vârsta aceea nu știam exact cum, când și la acea vreme făceam schi, nu tenis, dar am păstrat imaginea și visul în inima mea. Acum pot să spun că primul pas către îndeplinirea visului meu a fost făcut”, a comunicat Ana Bogdan.

„Mi-am spus că nu contează cum se simt lucrurile”

Mai departe, sportiva a scos la lumină modalitatea în care a depășit pasa proastă în care s-a aflat din cauza lipsei de formă. Ana Bogdan a descris felul în care și-a atins țelul propus.

„Ultimele luni au fost un rollercoaster emoțional pentru mine, iar apropiații mei știu ce spun și sunt recunoscătoare că i-am avut alături în tot acest timp. Mereu încerc să postez lucrurile pozitive care se întâmplă în viața mea, cariera mea, dar vreau să țin lucrurile adevărate și să rămân autentică pentru că viața nu e perfectă, dar este foarte frumoasă.

Am încercat să forțez și să joc la turnee cu acest țel în minte, fără nicio pauză pentru că nu atinsesem rezultatele de care aveam nevoie ca să mă calific și în fiecare săptămână aveam o altă competiție într-un loc diferit și am eșuat, am eșuat, am eșuat, am pierdut primul și al doilea tur la toate aceste turnee și a trebuit să îmi găsesc un antrenor în mijlocul sezonului, o nouă echipă cu care să lucrez cu 4 săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, ceea ce nu e mișto sau un moment ușor.

Dar în aceste momente dificile încrederea mi s-a întărit și mi-am spus că nu contează cum se simt lucrurile, trebuie să cred în planul care acum se desfășoară, ușile care nu se mai aliniau cu viața mea se închid, iar cele care îmi sunt menite se deschid. Am continuat să spun că trebuie să fie o cale sau voi face eu cumva să se întâmple!

Ana Bogdan s-a mutat pentru a ajunge la Olimpiadă

Am găsit oamenii cu care să lucrez și sunt foarte fericită și recunoscătoare să îi am de partea mea, să învăț ceva în fiecare zi și pas cu pas să îmi ating obiectivele.

A trebuit să mă mut de acasă pentru că principalele locuri de antrenament sunt Monaco și Piatti Center (n.r. în Italia), care sunt minunate și îmi place să îmi petrec timpul acolo.

În ultimul moment, după rezultatul de la Roland Garros, m-am calificat.

„Nu mai puteam să simt bucuria”

Oamenii din jurul meu, familia mea, echipa mea au fost foarte fericiți pentru realizarea mea, dar am realizat că eu nu puteam simți nimic și asta m-a speriat. Am realizat că eram așa secată de energie că nu mai puteam să simt bucuria că s-a întâmplat. Și mi-am dorit întreaga carieră să se întâmple!

Și eu sunt acea persoană care pur și simplu absoarbe tot și cred că este frumos să simți toate emoțiile adânc, dar câteodată poate fi prea mult.

În acel moment mi-am spus că nu mai pot, că nu mă mai pot concentra la exercițiile pe care le făceam în sală, nu mă pot concentra la a lovi mingea, pur și simplu nu pot și nu mai am energie! Nu vreau să mă mai forțez. Vreau să iau o scurtă pauză, să mă opresc pentru un moment și să respir.

Vreau să încep să simt ceea ce trăiesc, reușitele, ceea ce îmi doresc de la mine în următoarele săptămâni, vreau să îmi reîncarc bateriile și să pornesc din nou cu o minte limpede și, cel mai important, să îmi placă din nou ce îmi place pentru că tenisul îmi aduce atâta viață în zile și sunt foarte recunoscătoare să fac ceva care îmi face inima să bată mai repede și să simt adrenalina care îmi circulă prin corp. Pur și simplu IUBESC ASTA!”, a transmis Ana Bogdan.

Concluziile tenismenei

La sfârșit, jucătoarea româncă a precizat care sunt ideile principale care se pot desprinde din mesajul înduioșător postat de ea pe Instagram.

„Câteodată trăim prea mult în mințile noastre și ne concentrăm atât de mult pe viitor încât uităm să trăim și să ne bucurăm de aceste simple momente din prezent. Uităm că prezentul este cel care clădește viitorul.

În spatele fiecărui moment de succes sunt mereu eșecuri, durere, transpirație, lacrimi, multă muncă pe care o depui în fiecare zi.

Dar la final este atât de multă diversitate, atât de multă VIAȚĂ în fiecare moment care face viața să merite să fie trăită!

Chiar merită! Este despre călătorie, nu despre destinație.

Doar oprește-te pentru un minut și respiră! Și fii recunoscător pentru că ești în viață, că ești sănătos, că trăiești momentul, oriunde ești!

Iubește viața! Bucură-te de cele mai mici momente și ai încredere în sincronizarea divină”, a mai comunicat Ana Bogdan.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare