Amenzi după derby-ul Rapid – FCSB! Cât trebuie să plătească giuleștenii

Duminică seara, Rapid s-a impus cu scorul de 2-0 în fața FCSB-ului, în ultimul meci al sezonului din SuperLiga.

Rapid, bună de plată după derby-ul cu FCSB

Meciul dintre Rapid și FCSB s-a jucat cu ambele peluze închise pentru giuleșteni, ca urmare a unor incidente care au avut loc în partida cu Universitatea Craiova. Chiar și așa, fanii prezenți pe stadion au încercat să creeze o atmosferă de derby, iar în startul partidei au fost aruncate în teren mai multe petarde.

La o zi distanță, oamenii legii au anunțat că au fost aplicate sancțiuni în valoare totală de 32.250 de lei atât celor de la Rapid, cât și firmei care a asigurat paza și securitatea la acest duel.

”Referință meci de fotbal FC Rapid București – FC FCSB. Având în vedere faptul că, în minutul 6 al partidei, galeria echipei oaspete a folosit materiale pirotehnice, au fost efectuate demersuri de verificare și identificare a făptuitorilor, urmând a fi stabilite măsuri legale în consecință.

Măsuri dispuse la finalul partidei:

A fost constatat și întocmit un act de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 371 din Codul Penal.

Au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.250 de lei, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare.

Subliniem faptul că, dintre acestea, o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv, iar trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.400 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

Totodată, au fost aplicate trei sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare. În final, dorim să mulțumim tuturor celor care au respectat cadrul legal în vigoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei din București.

ECHIPELE DE START:

Rapid: Rapid: Unureanu – Onea, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Kait, Hasani – Krasniqi, Rrahmani, Funsho
Rezerve: Drăghia, Braun, Cristea, Bădescu, Emmers, Cepoi, Petrila, Cîrjan, Pepeau, Burmaz, G. Gheorghe, Briciu
Antrenor: Bogdan Lobonț

FCSB: Vlad – Crețu, Haruț, Chiricheș, Panțîru – Alhassan, Lixandru, Băluță – Antwi, Miculescu, D. Popa
Rezerve: Udrea, Oct. Popescu, Pandele, Luis Phelipe, Toma, Păduraru, Laszlo, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). A1: Ciprian Danşa (Satu Mare). A2: Doru Lucaciu (Cluj).
Arbitru VAR: Horia Mladinovici (Bucureşti), Asistent VAR: Vasile Marinescu (București).
Stadion: „Superbet Arena” – Giulești

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare