Au scris istorie! Ce a reușit România în meciul cu Ucraina, primul de la EURO 2024

România a avut un start de vis la EURO 2024, contra Ucrainei, iar elevii lui Edi Iordănescu au făcut un meci impresionant la debut.

România a înscris 3 goluri la un EURO doar pentru a doua oară în istorie

În minutul 57 al partidei, tabela arăta scorul de 3-0 pentru România, unul greu de anticipat la începutul meciului. Elevii lui Edi Iordănescu nu au ținut cont de numele adversarilor și au făcut un meci mare, iar performanța tricolorilor a intrat direct în istorie.

Concret, România a înscris trei goluri într-un meci de la EURO doar pentru a doua oară în istorie. Precedentul duel în care s-a întâmplat acest lucru a fost la Campionatul European din 2000, atunci când naționala trecea cu scorul de 3-2 de Anglia.

La EURO 2000, România a încheiat pe locul al doilea, cu 4 puncte obținute. Lider a fost Portugalia, iar locurile 3 și 4 au fost ocupate de Anglia, respectiv Germania.

Nicolae Stanciu, cel mai frumos gol al turneului de până acum

În minutul 29, Nicolae Stanciu a declanșat fiesta în tribune printre suporterii români. Căpitanul primei reprezentative a șutat impecabil din afara careului, iar mingea s-a oprit în vinclul porții lui Lunin.

Reușita lui Stanciu a ajuns rapid în presa internațională, iar UEFA, precum și publicații precum Marca sau L’Equipe au ținut să-l laude pe mijlocașul României.

  • „Golul incredibil al lui Stanciu face diferența la pauză”, a notat UEFA.
  • „Căpitanul României a lovit mingea cu toată dorința, iar mingea a sărutat plasa”, au scris spaniolii de la Marca. 
  • „Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”, a descris execuția cotidianul francez L’Equipe. 
  • „Ce gol pentru căpitanul României. Au presat defensiva Ucrainei și l-au hrănit pe Stanciu, care a avut multe de făcut, dar a trimis mingea cu efect de la 20 de metri”, a fost reacția englezilor de la Telegraph. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare