Sign in / Join

Alin Petrache așteaptă „6 sau 7 medalii” la J.O.

559
0
Share:

Președintele COSR, Alin Petrache, estimează prezența a 70-80 de sportivi români și câștigarea a 6-7 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din această vară.

alin petrache

„Gândurile noastre merg spre echipa feminină de gimnastică, spre cea masculină de gimnastică, spre canotaj, spre lupte, box și scrimă. Cred că vom avea mai mulți sportivi decât am estimat inițial, în jur de 50-60. Cum urmează turneele de calificare, cred că vom avea undeva la 70-80 de sportivi. Așteptările COSR nu pot fi decât în funcție de așteptările federațiilor, care au anunțat în jur de 6-7 medalii. Noi am spus că nu va fi o Olimpiadă ca la Atena sau Sydney”, a declarat Petrache. În acest weekend, Petrache a fost prezent la prima întâlnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Naționale Olimpice (CNO) din Europa Centrală și de Sud Est. Printre discuții s-a strecurat și chestiunea securității la Rio, după cum a povestit Alin Petrache: „Suntem foarte îngrijorați de ce găsim în fiecare zi și de declarațiile care vin din acea zonă. Suntem îngrijorați de securitatea sportivilor noștri”.

„Era bine ca Bellu să fi mers alături de gimnaste la Rio”

Altfel, Alin Petrache consideră că Octavian Bellu s-a grăbit atunci când și-a anunțat ieșirea la pensie chiar înainte ca lotul feminin de gimnastică al României să meargă la Rio pentru turneul de precalificare la Jocurile Olimpice. Fostul șef al FR Rugby susține că era mult mai bine ca Bellu să fi mers alături de echipă în Braziliași: „Sperăm să se califice și fetele la Rio. Gimnastica este pentru noi un sport foarte important, care a obținut cele mai multe medalii olimpice, alături de canotaj. Am văzut că domnul Octavian Bellu și-a anunțat retragerea, dar cred că era mult mai bine pentru sportivi, pentru mentalul lor, să fie alături de ei până când această echipă se califica. Iar după aceea putea să dea mai departe sarcinile către antrenorii care vor pleca acum”.
Antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang, care s-au ocupat până acum de pregătirea lotului feminin de gimnastică, au anunțat zilele trecute că nu vor însoți echipa la turneul de calificare, programat între 16 și 18 aprilie. În absența lor, fetele vor primi sfaturi de la antrenorul Lucian Sandu, care va fi ajutat de Adela Popa și Marcela Fumea.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER