Sign in / Join

Alibec, forțat să rateze Euro 2016

Share:

Între două flegme aruncate lui Pompiliu Popescu, șeful FRF și-a făcut timp să analizeze și cazul golgheterului Astrei, Denis Alibec, pe care l-a scos „inapt” pentru Campionatul European. Poziția „doctorului” Răzvan Burleanu este împărtășită și de actualul medic al „naționalei”, Laurențiu Oproiu, astfel că șansele lui Alibec de a prinde Euro 2016 sunt aproape nule.

alibec facebook

Oricât de șocant ar părea, Răzvan Burleanu știe că Alibec nu poate juca la Euro, căci are o fractură la mâna dreaptă. Ce mai contează că atacantul a cucerit un titlu de campion având această problemă, Burleanu l-a „ștampilat” și așa rămâne! „Denis Alibec are o fractură la mână, din urmă cu trei săptămâni, şi vom vedea. Asta e realitatea pe care o avem astăzi. Contează foarte mult care va fi verdictul pe care-l va primi jucătorul, dacă trebuie să intre în operaţie sau nu”, a declarat Burleanu.

Problema cu care se confruntă Alibec nu este una nouă, ci datează de la începutul sezonului. De altfel, el a evoluat cu un bandaj la mâna dreaptă, dar nu a dat senzația că ar acuza dureri de vreun fel. Inclus în lotul de 28 pentru cantonamentul din Italia, Denis Alibec este văzut de mulți drept „vârful” potrivit pentru echipa de start a României la Euro 2016.

„Pot să joc”

La rândul lui, fotbalistul Astrei îi liniștește pe fanii naționalei: poate juca fără probleme la turneul final din Franța. „Într-adevăr, am nişte probleme la mână, dar pot să joc aşa, doar am mai făcut-o. Voi merge la medic şi vom afla mai multe, dar nu cred că este vreun pericol”, a declarat Alibec.
De aceeași părere este și antrenorul Marius Șumudică: „El are această problemă de circa o lună de zile, e o fractură la metatarsul patru, dacă ţin bine minte. A fost văzut de medicul Popescu de la Spitalul de Urgenţă şi au hotărât de comun acord că se poate opera după Euro, dacă va fi nevoie de intervenţie chirurgicală. Mi se pare forţată un pic această problemă, având în vedere că vine după o lună de zile şi Alibec a jucat şi s-a antrenat bine mersi în acest timp”.

Iordănescu refuză să-l ia în Franța

Însoțit de noul medic al echipei naționale, Laurențiu Oproiu, Denis Alibec a efectuat ieri un control de specialitate la Spitalul Universitar. Concluzia trasă de Oproiu după această vizită: Alibec trebuie să se opereze de urgență! „Are o fractură de bază a metacarpianului patru de la mâna stângă. Din păcate, fractura nu arată semne de vindecare, chiar sunt semne de deplasare pregnantă de os, care împinge de sub piele. Jucătorul acuză dureri.  Indicația noastră a fost aceea a unei intervenții chirurgicale imediate (…) Ar fi varianta mai puțin riscantă pentru el și pentru siguranța lotului. Oricând poate cădea pe mână, iar situația se poate agrava, se poate ajunge la fractură deschisă și la alte complicații. I-am explicat ambele variante, care au riscurile de rigoare, și am lăsat decizia la latitudinea jucătorului. Am înțeles că Alibec este hotărât să nu se opereze”.
La aflarea veștilor primite de la Opriu, se pare că Anghel Iordănescu s-a decis să renunțe la serviciile lui Denis Alibec, nedorind să riște cu un fotbalist incomplet din punct de vedere fizic.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER