Sign in / Join

Alexandru Soare, maratonistul României la Jocurile Olimpice

1082
0
Share:

Alexandru Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton, atletul antrenat de Cristina Alexe obținând această primă importantă performanță din carieră în cadrul tradiționalei curse desfășurate la Hamburg, pe care a terminat-o în 2h 18min 52sec.

Nicolae-Soare-atlet

Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00. „A fost o cursă dificilă, urmare a vântului care a bătut foarte puternic, dar mi-am dorit mult să alerg sub barem și am reușit să-mi îndeplinesc un obiectiv mult visat în numeroasele ore de pregătire din ultimele luni”, a declarat atletul băcăuan. Pentru Jocurile Olimpice, Soare și-a propus „un nou Personal Best și o clasare care să onoreze cariera de până acum, să aducă satisfacție în România. Nu cred că voi putea să o egalez pe Constantina Diță, campioana noastră olimpică de maraton, dar voi face totul în pregătirile pentru cursa de la Rio și în timpul acesteia pentru o clasare cât mai bună. Iubitorii atletismului românesc să fie siguri de acest efort al meu”.

Cristina Alexe, antrenoarea maratonistului, a spus că, momentan, se bucură mult de performanță, dar aceasta „nu este decât începutul pentru Soare”. Mulțumind tuturor celor care i-au sprijinit pentru a obține calificarea la Rio, Alexe și-a exprimat speranța că „măcar cei ce au fost aproape în perioada anterioară să se afle, în continuare, alături de Alexandru Soare, căci are resurse mari”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER