Alexandru Ioniță, discurs halucinant, înainte să semneze cu o echipă din liga a doua din China. „Este un pas înainte”. Câți bani va câștiga

Alexandru Ioniță a plecat de la Rapid în plin campionat și va semna cu o echipă din liga a doua din China. Jucătorul Rapidului a acordat un interviu înainte să urce în avion și a spus că este convins că acest transfer este un pas înainte, în condițiile în care salariul este foarte mare, iar Cristiano Bergodi nu l-a folosit niciun minut în acest campionat.

Alexandru Ioniță a plecat de la Rapid

Alexandru Ioniță a plecat în China în plin campionat, după ce negocierile cu conducătorii Rapidului pentru un nou contract au eșuat. Fotbalistul a cerut un salariu mai mare, dat șefii au refuzat în condițiile în care nu mai era titular, iar anul acesta nu a jucat nici măcar un minut în cele cinci partide. Șefii echipei din Giulești au fost de acord să-l lase să plece în plin campionat pentru că în vară devenea liber de contract. Așa au obținut pentru el 50.000 de euro.

„A fost grea despărțirea de colegi, pentru mine Rapid e ca acasă, încerc să privesc ca pe un pas înainte și să mă gândesc să rămân acolo cât mai mult timp. Am avut mai multe oferte, dar nu erau bune din punct de vedere financiar, al echipei, al locului din clasament, aici e o echipă nou înființată care își dorește să promoveze în prima ligă.

Domnul Bergodi mi-a mulțumit pentru tot efortul depus pentru echipă și îmi dorește multă baftă, ceea ce le doresc și eu lor, sper să ia campionatul și să-mi păstreze o medalie. Sunt șanse destul de mari (n.r. să-l aștepte acasă un tricou de campion), dacă Rapid o va ține tot așa, totul se va decide în play-off. Voi încerca să mă uit la meciurile lor”, a spus Alex Ioniță, la plecarea în China.

Câți bani va câștiga Alexandru Ioniță în China

Alexandru Ioniță va juca în liga a doua din China. Yunnan Yukun FC, formație înființată acum trei ani, i-a oferit un contract pe trei ani în valoare de 1,5 milioane de euro.

„Cred că este o nouă aventură pentru mine. Îl consider ca pe un pas înainte, nu cred că în fiecare zi poți să ajungi în China. Sunt pe final de carieră, într-adevăr mai am 5 ani, dar mi-aș dori să stau cât mai mult acolo pentru că e bine din punct de vedere financiar, aici nu prea mai prindeam minute și consider că e cea mai bună alegere.

„Dacă mi-ar fi plăcut să iau doar banii, aș fi rămas la CFR de prima dată, am renunțat la o grămadă de bani la CFR ca să vin la Rapid să joc. Consider că mi-am făcut treaba până acum, echipa își face treaba foarte bine în continuare, Mister ia cele mai bune decizii, au fost aduși cei mai buni jucători”, a mai spus jucătorul Rapidului.

Alexandru Ioniță a câștigat în România șase trofee, trei titluri, o Cupă și două Supercupe, și a jucat și o partidă la echipa națională, în perioada în care prima reprezentativă a fost condusă de Cosmin Contra.

Transferurile făcute de Rapid în această iarnă. Ioniță avea șanse mici să joace

Ermal Krasniqi (25 de ani) – de la CFR Cluj, pentru un milion de euro
Cătălin Vulturar (19 ani) – de la Lecce, pentru 700.000 de euro, împrumutat la UTA
Borisav Burmaz (22 de ani) – de la Vozvodac, pentru 400.000 de euro
Marian Aioani (24 de ani) – de la Farul Constanța, pentru 400.000 de euro
Florent Hasani (26 de ani) – de la KF Tirana, pentru 300.000 de euro
Jakub Hromada (27 de ani) – de la Slavia Praga, împrumut până la sfârșitul sezonului
Damjan Djokovic (33 de ani) – de la FCSB, liber de contract

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare