Sign in / Join

Albanezii din Tirana au sărbătorit ca românii în ’94

Share:

Mii de albanezi de toate vârstele au izbucnit de fericire, duminică noapte, la Tirana, după victoria selecționatei lor în fața României (scor 1-0), în grupa A a Euro 2016, primaul succes al Albaniei la un turneu final.

tirana

Mașinile au defilat pe străzile capitalei albaneze, claxoanele au răsunat, iar drapelele roșii cu acvila neagră au fost fluturate. Fumigenele au luminat noaptea.

Albania a pierdut în fața Elveției și a Franței, însă golul lui Armando Sadiku, anonimul marcator de la FC Vaduz (Liechtenstein), le-a asigurat victoria în fața românilor. Acest succes le dă speranță albanezilor la o calificare în „optimi”.

Golul lui Sadiku a fost salutat cu ovații în tot orașul Tirana, mai ales în marea piață Maria Tereza, unde un ecran uriaș a fost instalat pentru mii de suporteri. Barurilor din oraș au fost arhipline.

„Goooooooooool”, a scris pe Twitter șeful Guvernului albanez, Edi Rama, într-un mesaj însoțit de o captură cu jucătorii albanezi felicitându-l pe marcator.

După finalul unui meci tensionat, grupuri de tineri îmbrăcați în tricoul selecționatei lor au cântat și au dansat. „Sărbătorim visul pe care l-am realizat în această seară”, a spus Tatjana Mali (27 ani), o studentă la medicină care purta drapelul albanez pe umeri. „Este o victorie istorică pentru toți albanezii, noi am dominat meciul, am arătat că putem să o facem”, a spus la rândul său Genta Skuraj, o profesoară de jurnalism.

Potrivit imaginilor televiziunii locale, toate orașele albaneze au cunoscut aceleași scene de sărbătoare care au continuat întreaga noapte.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER