Al doilea meci din grupa României: Elveția – Albania 1-0

Share:

Reprezentativa Elveției a învins Albania cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe stadionul Bollaert-Delelis, din Lens, în al doilea meci al Grupei A de la Euro 2016, din care face parte și România.

Fabian Schär

„Nati” s-a impus la limită, prin golul marcat de Fabian Schaer (min.5), deși a avut o bară și a jucat mai bine de o repriză în superioritate numerică. Albania putea smulge o remiză in extremis, dar a ratat o ocazie uriașă în finalul jocului.

Elvețienii au deschis rapid scorul, prin Fabian Schaer, care a marcat cu capul, după un corner executat de Shaqiri. Echipa din Țara Cantoanelor a mai avut o ocazie și prin Haris Seferovic (min.15), al cărui șut a fost apărat de Berisha.

Albania, debutantă la un turneu final, a avut o perioadă mai bună apoi, cu un șut pe lângă al lui T. Xhaka (min.26) și o ocazie notabilă a lui Sadiku (min.31).

Elveția a controlat finalul primei reprize, având trei ocazii mari de gol. Albania a rămas în zece oameni în minutul 37, când Lorik Cana a comis henț în marginea propriului careu și a primit al doilea cartonaș galben, devenind primul jucător eliminat la Euro 2016. Din lovitura liberă care a urmat, Shaqiri a tras în bară. Dzemaili (min.42) a șutat pe lângă, iar apoi Seferovic (min.43) a ratat singur cu portarul Berisha.
În repriza secundă, Seferovic a avut o bună ocazie de gol (min.66), iar Embolo (min.75) a expediat un șut pe lângă colțul lung al porții lui Berisha.

Cea mai mare ocazie a albanezilor a fost irosită de Gashi (min.87), care a ratat singur cu Sommer.

  • Meciul a avut și un duel fratricid, între Taulant Xhaka (Albania) și Granit Xhaka (Elveția), doar fratele mai mic (Granit) fiind integralist.

Următoarele meciuri din Grupa A vor avea loc pe 15 iunie: România – Elveția (ora 19.00, Paris) și Franța – Albania (ora 22.00, Marsilia).

 

Share:

Leave a reply