Aici va fi înmormântat miliardarul Ion Țiriac. Cât a plătit omul de afaceri pentru cavoul de lux din Bucureşti

Ion Ţiriac va împlini anul acesta 85 de ani. La această vârstă, omul de afaceri se gândeje deja la locul de veci. Astfel, dacă până acum îşi cumpăra cele mai luxoase maşini din lume, fostul jucător de tenis a trecut la achiziţionarea unui cavou.

Ţiriac a plătit 80.000 de euro pentru 18 cripte în cimitirul Bellu. Omul de afaceri a realizat o achiziţie uluitoare: s-a asigurat că va fi înmormântat în cimitirul din România cu cele mai multe personalităţi şi, mai mult, s-a asigurat că şi urmaşii lui vor fi înmormântaţi acolo.

Cel mai bogat om din cimitir?

Ion Ţiriac declara în urmă cu câţiva ani că va fi, cel mai probabil, cel mai bogat om din cimitir. În cimitirul Bellu mai este îngropat fostul om de afaceri Dinu Patriciu, care a avut la un moment dat o avere estimată la circa 3 miliarde dolari, dar care la momentul decesului avea o avere estimată la „numai” 260 de milioane de euro.

„O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!”, spunea Ion Ţiriac tot atunci.

Ilie Năstase l-a dat de gol că şi-a luat cavou

Ilie Năstase a spus că Ţiriac l-ar fi invitat și pe el să împartă același loc de veci.

„Și-a cumpărat el o parcelă la Bellu, a vrut să mă invite și pe mine. Suntem foarte puternici și eu, și Țiriac, nu ne ducem de tineri! M-a întrebat Țiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după.

I-am spus că nu am așa ceva. Nu m-a preocupat asta. Și-a cumpărat el o parcelă la Bellu, a vrut să mă invite și pe mine. I-am spus că vin, dar cu condiția să stau eu deasupra. Toată viața a fost el deasupra, acum ar fi momentul să facem schimb!”, a spus, în glumă, Ilie Năstase.

Un loc de veci în cimitirul Bellu ar costa 28.000 de euro, dar Ion Ţiriac a plătit de trei ori mai mult.

Averea lui Ţiriac

Ion Ţiriac este cel mai bogat român, cu o avere estimată de Forbes la circa 2 miliarde de dolari. Al doilea cel mai bogat român este Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, cu o avere estimată de Forbes la 1,7 milioane de dolari.

Fratele acestuia, Adrian Pavăl, şi el patron Dedeman, are o avere de 1,1 milioane de dolari.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare