Sign in / Join

Afaceristul Becali

676
0
Share:
becali

Lui Becali îi place să facă circ (Credit foto: mediafax.ro)

Becali face bani din fotbal, așa cum a făcut și din terenuri: ia ieftin de la proști și vinde apoi mult mai scump.

Cu pământurile, am înțeles, în cazul Armata a fost vorba de șpagă, a mituit niște generali, iar cu oamenii obișnuiți nu a fost greu să facă “afaceri” având câțiva bodyguarzi pe lângă el.

În cazul Stelei, e vorba de brand. Brandul cumpără ieftin de la Astra, Pandurii, Urziceni, CFR și vinde pe bani mulți. Ceea ce demonstrează că brandul, marca, pe care Becali le batjocorește, valorează imens.

Becali a luat Steaua tot după niște combinații dubioase cu niște generali care făceau parte din Consiliul de Administrație. Și a început să facă bani datorită acestui brand, și nicidecum pentru că se pricepe el extraordinar la afaceri.

Dacă se pricepea atât de bine la afaceri în fotbal, Becali trebuia să facă transferuri pentru preliminariile Ligii din luna mai, și anul trecut, și acum. La el, totul a mers din inerție și datorită brandului. Un plan bun de transferuri înainte de preliminariile trecute nu ar mai fi dus la dezastrul de la Ludogoreț, iar domnul împrumutător ar fi avut acum în cont vreo 20 de milioane de euro în plus. Dar totul ar fi fost tot în zadar pentru Steaua. Nu vă așteptați ca personajul certat cu legile să fi investit măcar jumătate din acești bani în transferuri.

Mai ales acum, când nu mai are niciun adversar în campionat de vreo trei ani, Becali poate face orice. Dacă îi mai iese și treaba cu Liga, așa chinuit și cu emoții imense, la anul va proceda la fel. Și dacă nu-i iese, tot așa va face. Brandul mai merge câțiva ani și fără să-l dețină legal, nu-i așa?

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER