Sign in / Join

Acuze fără precedent: Germania cere excluderea României de la Jocurile Olimpice!

497
0
Share:

Antrenorul lotului de haltere al Germaniei, Oliver Caruso, a acuzat mai multe țări est-europene, printre care și România, că ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor, iar autoritățile au închis ochii.

2.bild

„Pe lângă Rusia și Bulgaria (n.n. – fără halterofili la Rio, toți au fost excluși de CIO), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. România, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova și Ucraina ar fi trebuit la rândul lor excluse de la Olimpiade”, a declarat Caruso într-un interviu acordat Bild.

Neobrăzatul neamț care vorbește fără să gândească și împroșcă acuze fără dovezi amenință cu boicotarea concursului de haltere dacă CIO nu ia măsuri împotriva acestor state: „Aceste țări ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii. Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping. Mă tem că echipa mea va sfârși prin a abandona, din frustrare”.

Citând cifrele aflate în posesia sa, tehnicianul german a continuat: „Comitetul Internațional Olimpic ar fi trebui să spună așa – «Kazahstanul, 27 de cazuri de dopaj începând din 2012? Afară! Belarus, 14 cazuri? Ați trișat sistematic, afară și voi!» În loc de asta, le-au dat liniștit dreptul de a participa. Înaintea Jocurilor, Kazahstanul și Belarus ar fi trebuit suspendate un an. Se va face asta, însă după Jocuri”.

  • Lumea sportului german a reacționat deja cu vehemență, săptămâna trecută, la decizia de a permite unei părți a delegației ruse de a participa la Jocurile Olimpice, acuzându-l în special pe Thomas Bach, președintele neamț al CIO, că a vrut să-i protejeze pe ruși. În Germania, problema dopajului este una foarte sensibilă, în special din cauza faptului că mulți foști sportivi din ex-RDG, supuși la rândul lor unui dopaj de stat organizat în anii 79-80, suferă astăzi de probleme foarte grave de sănătate sau au dat naștere unor copii cu handicap.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER