Acuzată că-și lasă tatăl să moară de foame, Nadia Comăneci și-a umilit criticii în cel mai elegant mod: „Îi trimitea lunar o sumă de bani”

Nadia Comăneci și-a umilit criticii în cel mai elegant mod, după zvonurile apărute în trecut, conform cărora „Zeița” nu s-a preocupat de tatăl său. Câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur, Nadia Elena Comăneci, pe numele său complet, este prima gimnastă din lume care a obținut zece într-un concurs olimpic de gimnastică. A dat tabela peste cap la Montreal!

Potrivit unei relatări mai vechi a unui ziarist român, Nadia Comăneci a oferit un episod antologic, la care a asistat și acesta. Răzvan „Cici” Ionașcu, unul dintre puținii oameni de presă cu care marea sportivă dorește să ia legătura atunci când revine în România, a vorbit, fiind invitatul lui Cătălin Oprișan la podcastul „Vreau să Știu – Sport”, despre o întâmplare uriașă care o are pe Nadia Comăneci în prim-plan, la care a asistat chiar el.

Nadia Comăneci și-a umilit criticii în cel mai elegant mod

Conform unor spuse ale oamenilor de presă din trecut, Nadia Comăneci și-ar fi neglijat tatăl, lăsându-l „să moară de foame”. Gheorghe Comăneci a decedat, ulterior, din cauza cirozei hepatice.

Răzvan Ionașcu a clădit o relație solidă cu marea gimnastă, construită pe parcursul a zeci de ani, motiv pentru care este printre singurele persoane cu care Nadia Comăneci vrea să aibă tangențe, atunci când se întoarce în țara natală. Episodul la care a făcut referire ziaristul s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, atunci când multipla campioană olimpică revenise în țară, din cauza unui articol din presă, legat de părintele acesteia. Momentul a fost unul destul de special pentru Răzvan Ionașcu, care a reușit să țină minte totul, cu lux de amănunte, de parcă s-ar fi întâmplat cu o zi în urmă. Potrivit spuselor sale, startul a ceea ce avea să se întâmple a fost dat de un telefon primit de ziarist, din partea Nadiei Comăneci.

„Mă întreabă dacă îmi pot elibera programul pentru a da o fugă până la Onești ziua următoare. Îi spun că da. O întreb despre ce e vorba și îmi explică pe îndelete programul. Urma să meargă până la RAFO, unde avea o întâlnire, apoi mi-a promis un subiect ceva mai special”, a afirmat Răzvan Ionescu

Ziaristul a continuat, povestind episodul extraordinar la care a luat parte

În continuare, Răzvan Ionescu i-a povestit lui Cătălin Oprișan despre ce s-a întâmplat următoarea zi, atunci când acesta a ajuns la Onești, pentru întâlnirea cu „Zeița de la Montreal”. După vizita de la RAFO, cei doi s-au oprit în fața pieței din oraș, unde Nadia Comăneci a coborât din mașină, făcându-i ziaristului o dezvăluire uriașă.

„Merge câțiva metri și ajunge în fața unei tarabe unde se vindeau murături. Acolo, un domn obișnuit îmbrăcat se uită la ea, zâmbește. Nadia se uită spre mine și-mi zice: «El e tatăl meu pe care un ziar din România zice că-l țin nemâncat și că se află într-o situație delicată». Domnul Comăneci îmi explică liniștit că nu e niciun adevăr în ceea ce s-a scris. Îmi spune că Nadia îi trimite lunar o sumă consistentă de bani și că celălalt copil al său, Adrian, îl îngrijește”, a mai adăugat ziaristul, pentru Vreau să Știu

După ce chiar tatăl Nadiei afirmase că ceea ce a apărut în presă nu reflecta adevărul, părintele uriașei gimnaste i-a mai făcut o dezvăluire ziaristului. Potrivit spuselor lui Răzvan Ionescu, Gheorghe Comăneci i-a comunicat acestuia faptul că murăturile sunt pasiunea lui, motiv pentru care nu renunță la vânzarea lor.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare