Sign in / Join

Aceeași Românie, cu altă pălărie. Debut ratat în preliminariile C.M. 2018: 1-1 cu Muntenegru!

Share:

Echipa națională are un nou selecționer, dar aceasta este singura noutate pe care o regăsim. În rest, vedem aceeași Românie cu joc destrăbălat, haotic, la ciupeală și fără zvâc.

frf.ro

frf.ro

S-a terminat 1-1 cu Muntenegru în debutul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. 1-1 la Cluj, pe un gazon la fel de mizerabil ca întreaga stare a fotbalului românesc.

O primă repriză începută prost, cu o ratare monumentală a muntenegrenilor (Pantilimon, intervenție decisivă la 20 de metri de poartă), s-a terminat cu „tricolorii” plecând îngândurați spre cabine. Capete plecate, priviri rătăcite, suspine amarnice în tribune.

Nici partea secundă n-a adus vreo schimbare majoră, dar din elan și parcă de nicăieri au apărut fazele la poarta oaspeților. E drept, majoritatea au fost fixe, lovituri cornere și mai ales multe cornere, însă stângăcia execuțiilor ne-a făcut să ratăm oportunitășile avute.

Nu știm dacă inspirația lui Daum sau norocul a făcut ca Adi Popa să deschidă scorul în minutul 84, însă golul a fost binevenit, chiar dacă ușor nemeritat. Bucuria n-a durat decât două minute, căci Jovetici a egalat la singura lovitură liberă la care muntenegrenii au călcat prin careul nostru. Centrare și cap pentru 1-1 al starului Fiorentinei.

Ultima fază a partidei, o centrare care nu spunea nimic și englezul Taylor vede fault la Keșeru. Penalty, Nicușor Stanciu se grăbește să „sechestreze” mingea, șut și… 1-1. Balonul zboară undeva în peluză.

Așteptăm ca FRF să anunțe acum noul obiectiv al României: pregătirea pentru Campionatul European din 2020! Rusia e oricum urâtă și rea, ce să căutăm noi acolo, nu?!

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER