Accesorii pe care orice sportiv ar trebui să le aibă

112
0
Share:

Pentru a avea antrenamente şi performanţe constante, sportivii trebuie să ştie care sunt accesoriile esenţiale pentru rutina lor de exerciţii şi să le ia în considerare. Chiar dacă nu sunt foarte costisitoare şi, la prima vedere, par un simplu moft, aceste accesorii sunt extrem de importante pentru orice sportiv, putând face diferenţa între un antrenament reuşit şi unul ineficient.

Şi, tocmai pentru că nu costă mult, dacă te pasionează sportul, merită să le iei în considerare şi tu! Află despre ce este vorbă din rândurile următoare!

Bidonul ideal de apă

Este esenţial să te hidratezi corect în timpul antrenamentelor, dar şi în restul zilei, iar acest lucru devine uşor de realizat cu un bidon de apă care se potriveşte necesităților tale. Ştii că este pentru tine dacă poţi bea apă din el fără probleme în timpul antrenamentelor, când îl foloseşti nu curge lichid pe aparate, este durabil şi face faţă şocurilor şi căzăturilor şi îl poţi purta cu tine peste tot. De asemenea, este realizat dintr-un material de calitate care nu schimbă gustul apei.

Roţi din spumă pentru abdomen

Ştii că poţi economisi banii pe care i-ai da pe un masaj folosind roţi pentru abdomen? Aceste roţi sau role nu costă mult şi, dacă iei una care încape fără probleme în bagaj, o poţi purta cu tine peste tot, în competiţii sau în vacanţă.

Când foloseşti aceste roţi, datorită presiunii pe care o aplici folosindu-ţi propria greutate corporală, poţi detensiona ţesutul muscular. Rularea te va ajuta să previi leziunile musculare şi este ideală pentru încălzirea dinamică a muşchilor.

O minge de tenis

Dacă ţi se par prea dificile exerciţiile cu rola pentru abdomen, poţi folosi o minge de tenis pentru a detensiona musculatura. Majoritatea sportivilor ajung să aibă probleme în zona de sub omoplat, în zona dorsală şi în alte zone mai greu accesibile, iar rularea pe o minge de tenis poate face minuni. De asemenea, este extrem de uşor de purtat în călătorii.

Accesorii compresive

Deseori sportivii poarta accesorii de compresie. Le poţi vedea la jucătorii de fotbal sau de baschet şi chiar şi la înotătorii care optează pentru costume de curse compresive. Îmbrăcămintea de compresie este extrem de utilă în faza de recuperare după antrenament sau după o competiţie şi te poate ajuta şi pe tine.

Forţa de compresie exercitată la nivelul membrelor stimulează circulaţia sângelui care merge către inima, facilitează transportul de oxigen şi de nutrienţi către celule şi, totodată, eliminarea toxinelor. De ce nu ai folosi şi tu aceste accesorii dacă poţi grăbi recuperarea?

Dopuri de urechi

Orice sportiv îşi doreşte la un moment dat să se poată izola de zgomotul din jur pentru a se concentra mai bine asupra exerciţiilor, iar dopurile de urechi sunt excelente. De asemenea, sunt accesoriu salvator în călătorii sau în cantonament când nu ştii dacă vecinul tău de cameră sforăie şi vrei să fii sigur că te vei odihni cât mai bine.

Dopurile de urechi sunt o investiţie mică pentru care te vei felicita în anumite momente!

Căştile sport

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că muzica este un element motivaţional puternic pentru un sportiv. Cu o pereche de căşti sport, special realizată să rămână fixă în urechi în timpul antrenamentului sau chiar să izoleze zgomotul ambiental, va fi uşor să creezi atmosfera de care ai nevoie pentru succes!

Nu costă mult şi sunt din ce în ce mai performante – de ce nu le-ai avea şi tu?!

Covoraş de yoga

Covoraşele de yoga sau de fitness sunt utile pentru diverse exerciţii şi te pot proteja de leziuni. Chiar dacă nu par a fi un accesoriu pe care ar trebui să îl pui pe lista ta de priorităţi, te pot ajuta foarte mult pentru recuperare după antrenamente sau competiţii. În plus, îţi vor facilita exerciţiile în are liber şi sunt uşor de purtat.

Încălţăminte de calitate

Indiferent de sportul pe care îl practici, ai nevoie de o pereche de încălţări de calitate pe care se te poţi baza atât pentru a te deplasa între antrenamente, cât şi pentru a le folosi în sala de exerciţii. Investeşte într-o pereche de calitate pentru că îţi pot creşte considerabil performanţele.

Jacheta subţire

Toţi sportivii au nevoie de o jachetă uşoară şi subţire pe care să o poată da uşor jos înainte de evenimentele sportive. Aceasta ar trebui să se închidă cu un fermoar de calitate şi să fie uşor de îmbrăcat şi de dezbrăcat.

O astfel de jachetă asigura sportivului confortul termic înainte de a evolua sau imediat după prestaţia sportivă şi ar trebui să arate cât mai bine pentru o imagine spectaculoasă pe podium.

Kit de călătorie medicinal

Sportivii trebui să aibă mereu la ei un kit care să conţină medicamentele de care ar putea avea nevoie în cazul unei leziuni sau afecţiuni. Aceasta ar putea conţine analgezice precum ibuprofenul, antialergice dacă suferi de alergii frecvente, dezinfectant, bandaje elastice şi comprese sterile.

Share:

Leave a reply