Sign in / Join

Infantino declară război cutumelor din cadrul FIFA!

526
0
Share:

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a promis că va elimina toți funcționarii corupți din lumea sportului cu balonul rotund, respingând în același timp acuzațiile din scandalul „Panama Papers”.

Infantino

„Vreau să dau o nouă imagine fotbalului care să transmită încrederea că totul va fi curat și transparent. Oamenii care cred că se pot folosi de fotbal pentru a servi propriile lor interese criminale trebuie să plece”, a spus Infantino într-o conferință de presă. Oficialul elvețian a adăugat că, „dacă aceste persoane nu pleacă, atunci ele vor fi nu numai urmărite penal, ci vor fi expulzate din toate organizațiile fotbalistice”.

Corupție, spălare de bani, fraudă, crimă organizată: în total 39 de persoane și două societăți sunt în acest moment puse în cauză de justiția americană, care anchetează ilegalitățile din cadrul FIFA și de la vârful fotbalului mondial.

Respinge acuzele din scandalul „Panama Papers”

De asemenea, ca și pe 11 aprilie, Gianni Infantino a apreciat drept rușinoasă maniera în care, în cadrul scandalului “Panama Papers”, s-au prezentat anumite contracte de televiziune semnate de UEFA atunci când el conducea departamentul juridic.

  • Contractul adus la lumină de “Panama Papers” se referă la vânzarea drepturilor televizate din Liga Campionilor pe piața sud-americană, pentru perioada 2006-2009. Unul dintre semnatari este UEFA, care a vândut drepturile în calitate de instanță supremă a fotbalului european, reprezentată de Infantino. Un alt semnatar este societatea offshore Cross Trading, cu sediul în Niue, o insulă din Pacific, intermediara televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru cumpărarea drepturilor TV al competițiilor europene.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER