Sign in / Join

Scrisoare deschisă a FR de Box, ajună în pragul colapsului

Federația Română de Box, prin președintele său Vasile Cîtea, a dat publicității o scrisoare deschisă în care afirmă că federația este în pragul dispariției, din cauza sistării finanțării de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Cîtea, care a preluat președinția forului național la începutul acestui an, spun că federația nu a mai primit finanțare de la MTS de 16 luni.

“Dacă FR Box, care în 2010 era în clasamentul MTS a doua federație ca importanță, prin prisma rezultatelor, a importanței și a palmaresului, poate dispărea în această mare de nepăsare, ce mai poate mira?”, se arată în document, pe care Cîtea îl adresează președintelui țării, Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloș și ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.

În scrisoare președintele FR Box apreciază că “noua conducere a stopat declinul juridic, a achitat integral datoriile la ANAF, de aproximativ 140.000 de lei, a ridicat popriri de pe conturi de 194.000 de lei, a achitat o bună parte din restanțele salariale, a depus la MTS cererea de finanțare cu Certificatul de Atestare Fiscală, cu ‘0’ la capitolul datorii către stat, având promisiunea că odată făcute aceste demersuri se va relua finanțarea, eșalonându-se datoria către MTS, în valoare de 221.000 de lei. Ceea ce nu s-a întâmplat nici până în prezent”.

În încheierea scrisorii deschise, Vasile Cîtea face un apel pentru salvarea boxului românesc: “Vă rugăm să luați act de situația disperată în care se află boxul românesc, să suspendați punerea în aplicare a raportului Corpului de Control al MTS până când instanța își va spune cuvântul în acest litigiu, permițând însă ‘nobilei arte’ din România să-și desfășoare activitatea în condiții normale, în baza unui contract de finanțare în condițiile legii (…). Cluburile, antrenorii, sportivii vor doar să muncească, să-și reprezinte țara în cele mai bune condiții. Vor să-și apere țara în cele mai bune condiții. Vor să-și apere titlurile mondiale și europene câștigate în anii anteriori, nu să renunțe la acest sport pentru că federația nu le mai poate asigura participarea la marile competiții”.