Sign in / Join

Omul lui Putin amenință marile cluburi ale Europei. „Va fi dezastru dacă…”

442
0
Share:

Alexander Ceferin, oficial UEFA şi preşedinte al Federaţiei Slovene de Fotbal, a declarat că formarea unei Superligi în care să joace cluburile cele mai importante din Europa ar duce la „un adevărat război” între cluburi şi UEFA.

vladimir-putin-8-752x501
  • Ceferin este unul dintre cei mai importanţi candidaţi la preşedinţia UEFA, având susţinerea a celor puţin 20 de membri cu drept de vot.

În opinia slovenului, crearea Superligii Europei nu intră în calcule: „Una dintre chestiunile presante ale noului preşedinte UEFA este relaţia cu marile cluburi. Părerea mea este că formarea unei Superligi cu circuit închis, din care să facă parte doar câteva echipe, nu este luată în calcule. Crearea Superligii Europei ar duce la un adevărat război între cluburi şi UEFA. Dacă unii vor venituri mărite, ar trebui să lucrăm cu toţii la asta. Este ceva realizabil. Liga Campionilor este cel mai bun produs al sportului mondial la ora actuală. Dar nu generează cei mai mulţi bani. Cred că ar trebui să implicăm cluburile mai mult”.

Discuţii între reprezentanţi ai celor mai importante formaţii din Europa şi UEFA au avut loc în ultimele luni pentru restructurarea formatului Ligii Campionilor. O decizie privind potenţiale modificări ar putea fi anunţată vineri. O astfel de reformă ar înlătura ameninţarea de creare a Superligii Europei până în 2021.

Noul contract pentru drepturile tv din Premier League, în valoare de 10,5 miliarde de euro, este unul dintre principalele motive pentru care cluburile europene vor să schimbe formatul celei mai importante competiţii continentale.

  • Real Madrid a primit 94 de milioane de euro pentru câştigarea Ligii Campionilor în sezonul trecut, în timp ce formaţia clasată pe ultimul loc în Premier League are garantate aproximativ 113 milioane de euro!

În aceste condiţii, forul de conducere al fotbalului european este presat să crească valoarea recompenselor pentru participarea în Liga Campionilor. Negocierile pentru drepturile tv ale acestei competiţii vor avea loc spre finele anului.

Slovenul Alexander Ceferin este unul dintre cei trei candidaţi pentru preşedinţia UEFA, iar alegerile vor avea loc în data de 14 septembrie. Michel Platini a fost obligat să demisioneze după ce a fost suspendat de Comisia de Etică a FIFA, privind o sumă de bani primită în mod ilegal din partea fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter. Olandezul Michael van Praag şi spaniolul Angel Maria Villar sunt ceilalţi candidaţi la preşedinţia UEFA.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER