Sign in / Join

Mutu, propunere pentru echipa națională: „El merită!”

Share:

Adrian Mutu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai ultimului deceniu, crede că Mircea Rednic este soluţia cea mai bună pentru postul de selecţioner al primei reprezentative.

mutu

Totodată, cel mai bun marcator din istoria „tricolorilor”, record pe care îl împarte cu Gică Hagi, ambii având 35 de reușite pentru națională, crede că Ladislau Boloni nu este o variantă viabilă.

„Nu cred că o să vină niciodată Prandelli la naţionala României. Sunt de acord să luăm un antrenor străin dacă îl aducem pe Van Gaal sau alt antrenor valoros. Dar noi nu suntem capabili să dăm 2-3 milioane de euro pe an salariu unui selecţioner. Plus că nici asta nu garantează rezultate, uitaţi-vă ce a făcut Capello la naţionala Rusiei, a fost un eşec. Nu cred că e bine să vină un antrenor străin fără nume, care să nu ştie nimic despre fotbalul românesc”, a declarat Mutu.

„Briliantul” este de părere că Rednic poate reconstrui echipa națională după ce a arătat la Dinamo în sezonul trecut: „Pe Olăroiu îl înţeleg, câştigă foarte mulţi bani, plus că nu pare a fi o strategie clară la FRF în privinţa naţionalei. Dan Petrescu, o altă soluţie foarte bună, zic eu, e de asemenea sub contract şi nu poate să vină. Mircea Rednic mi se pare cel mai indicat la ora actuală, vine după un an foarte bun la Dinamo, cu rezultate, nu trebuie să-l placi pe Mircea Rednic sau să fie în graţiile Federaţiei, rezultatele îl recomandă. Rednic a antrenat şi afară, a fost un mare fotbalist şi are altă mentalitate. Noi suntem o echipă care nu mai e nici la nivelul B în lume, ci la nivelul C, trebuie să reconstruim şi să revenim acolo în vârf. Rednic a arătat la Dinamo că poate avea abordarea corectă”.

  • Pentru Mutu, „cu tot respectul, ne-am întoarce în timp dacă l-am aduce pe Loţi Boloni, la fel cum am făcut şi cu Anghel Iordănescu. Nea Puiu nu mai antrenase de foarte mulţi ani, se retrăsese. Plus că Boloni a mai fost selecţioner şi nu cred că a fost o experienţă bună pentru naţională, nu au fost rezultate”.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER