Sign in / Join

Liga Campionilor, interzisă cluburilor din Europa de Est!

834
0
Share:

Cotidianul britanic „The Guardian” anunţă că UEFA analizează noi schimbări aduse formatului Ligii Campionilor. Forul de la Nyon dorește reducerea la 16, faţă de 32 în prezent, a numărului de echipe din faza grupelor!

maxresdefault2

Conform sursei citate, în discuţie se află un format cu doar 16 echipe de top împărţite în două grupe de câte 8 formaţii. Asta ar presupune introducerea unui tur suplimentar înainte de faza grupelor, în care cele mai bune 16 echipe din competiţie să nu se poată întâlni între ele. În fiecare grupă s-ar disputa câte 14 partide, toate (cel puţin teoretic) între nume importante ale continentului. Noul format ar putea fi aplicat din sezonul 2018-2019, după ce actualul contract de sponsorizare expiră.

Schimbarea, de teama Angliei!

Schimbarea e dorită în special de cluburile mari din cele mai importante campionate ale Europei, care vor să genereze mai multe venituri pentru a ţine pasul, din punct de vedere financiar, cu grupările din Premier League. Formaţiile din Anglia vor avea venituri uriaşe începând din noul sezon, datorită încasărilor de peste 7 miliarde de euro din vânzarea drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane. Câştigătoare titlului în Anglia va încasa doar din drepturile tv aproximativ 180 de milioane de euro, în timp ce câştigătoarea Champions League, în actualul format, primeşte în jur de 65 de milioane de euro în total (drepturi tv şi bonusuri de la UEFA).

Șanse minime la calificarea în grupe pentru reprezentanta României

O astfel de schimbare ar afecta în mod direct şi echipele din România, care şi-ar vedea şansele de a accede în grupele competiţiei mult diminuate. Chiar dacă se păstrează formatul actual cu o rundă a campioanelor în preliminarii, reprezentanta Ligii 1 ar mai avea de depăşit un tur 1 înainte de faza grupelor, unde ar întâlni cu siguranţă una din cele mai bune formaţii ale Europei.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER