Sign in / Join

Germania s-a răzbunat. Coșmarul Italia, transformat în vis frumos

536
0
Share:

Echipa Germaniei, campioana lumii, s-a calificat în semifinalele Euro 2016, după ce a învins Italia, scor 6-5, la loviturile de departajare. Cele două echipe au fost la egalitate, 1-1, la finalul prelungirilor.

ozil

Germaniei i-a surâs șansa într-un final dramatic în fața Italiei, vicecampioana europeană, pe care nu o învinsese niciodată în opt meciuri precedente la turnee finale (patru victorii pentru azzurri și patru egaluri). Mesut Ozil (minutul 65) a deschis scorul pentru Germania, iar Leonardo Bonucci (minutul 78) a restabilit egalitatea, din penalty. La loviturile de departajare, Jonas Hector a transformat șutul decisiv, după ce Neuer a apărat la Darmian.

  • Până la acest meci, Buffon nu primise gol în ultimele sale patru meciuri, iar Neuer în ultimele cinci, ei încasând la Bordeaux primele goluri la Euro 2016.

Meciul a fost unul destul de puțin spectaculos și a semănat cu o ciocnire între doi titani ai fotbalului, care s-au anihilat reciproc în cea mai mare parte a timpului. Până și din punct de vedere tactic cele două echipe au fost similare, Low optând și el pentru un sistem 3-5-2, ca să contracareze așezarea lui Conte.

Diferența s-a făcut la punctul cu var, unde nemții au fost un pic mai inspirați, iar în ultimă instanță șansa a făcut ca Buffon să nu poată opri șutul lui Hector la lovitura decisivă.

  • În semifinale, Germania, care va fi lipsită de Hummels, va înfrunta învingătoarea dintre Franța, echipa gazdă, și surpriza Islanda. Cealaltă semifinală va opune o altă surpriză a turneului final, Țara Galilor, și Portugalia.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER