Sign in / Join

Euro 2016: Atentat dejucat la Toulouse!

368
0
Share:

Ofiţerii poliţiei antiterorism din Belgia au arestat, sâmbătă, un tânăr de 20 de ani ce plănuia să se arunce în aer în interiorul unui fanzone în timpul partidei Ungaria – Belgia, din optimile de finală ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 22.00, la Toulouse.

euro

Tânărul a fost reţinut în urma unei operaţiuni care a durat aproximativ două ore, efectuată de forţele speciale din Verviers, un oraş din estul Belgiei, aflat aproape de graniţa cu Germania. Potrivit postului de radio francez RTL, poliţia a sosit la adresa unde locuia tânărul de 20 de ani încă de la primele ore ale dimineţii. În prezent, acesta se află în arestul poliţiei pentru investigaţii.

„Se pare că e Bagdad aici”, a declarat un martor, conform jurnaliştilor englezi. Săptămâna trecută, poliţia belgiană a mai arestat trei persoane bănuite că ar avea intenţia unui potenţial atentat la un alt fanzone din ţară. Arestările au fost efectuate în urma unei operaţiuni de amploare a poliştilor, care au descins la mai multe adrese pentru a-i indentifica pe presupuşii atacatori. Autorităţile belgiene au declarat că “intervenţia imediată” era necesară.

  • Belgia a fost victima unor atacuri teroriste în luna martie a acestui an, în urma cărora cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi peste 250 au fost răniţi. Incidentele au avut loc la aeroportul din Bruxelles şi la linia de metrou, chiar lângă cele mai importante instituții europene.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER