Sign in / Join

Duckadam: “Chipciu are capacitatea să facă diferenţa cu Ungaria!”

570
0
Share:
duckadam

Duckadam şi câteva dintre trofeele câştigate de-a lungul carierei (Credit foto: Florin Caramavrov)

Helmut Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, este invitat special al FRF la partida cu Ungaria, din această seară, alături de componenţii naţionalei 1984, prezentă la turneul final al CE din Franţa în acel an.

Rugat să comenteze şansele echipei României în partida de diseară (21:45), Duckadam a declarat: “E un meci foarte greu. Am mai fost la o partidă cu Ungaria pe acest stadion, când am făcut 1-1, gol Viorel Moldovan. Ne aşteaptă un infern, dar şansele sunt egale. Ne convine şi un egal, nu trebuie să pierdem. Nu ar fi bine să pierdem în Ungaria, chiar dacă am bate Grecia. Ar fi mai bune două egaluri”.

Întrebat dacă ar trebui să ne mai temem pentru calificare, fostul mare portar a spus: “Teoretic, nu ar trebui să avem probleme, dar parcatic se pot întâmpla multe în fotbal. Dacă îi batem, îi scoatem din cărţile calificării”.

Steaua dă, după multă vreme, doar trei jucători la naţională. Cum comentează Duckadam? „Trebuie să recunoaştem că nici aceşti trei jucători nu sunt într-o formă foarte bună, dar ei au ajutat naţionala de-a lungul timpului. Chipciu trece printr-o pasă proastă, însă eu cred că poate face o fază din care România să înscrie. Are personalitate, are valoare. În viitor, vom mai avea doi jucători la naţională, Stanciu şi Toşca”.

Eroul de la Sevilla a comentat şi iniţiativa ungurilor de a nu fluiera imnul nostru naţional: “Un gest cât se poate de normal. Cred că poate fi o partidă cu fair-play. Mie mi se pare urât, am văzut şi la noi cu alte naţionale, chiar reprobabil, să fluieri imnul naţional al adversarilor”.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER