Sign in / Join

Antrenorul naționalei feminine de handbal Ryde de șansele României la o medalie

432
0
Share:

România este vicecampioană europeană la handbal feminin și una dintre marile favorite ale Olimpiadei. Cu toate astea, selecționerul Tomas Ryde nu crede că fetele vor face mulți purici în Brazilia.

ryde

La plecarea spre Rio, tehnicianul suedez a declarat că nu se gândeşte la o medalie olimpică, deși mai toți specialiștii văd în Neagu&co. o posibilă finalistă. „Cu siguranță va fi extrem de dificil la J.O., este cea mai puternică competiţie din lume. Sunt 12 echipe şi fiecare poate fi considerată o câştigătoare. Nu avem aşteptări la medalii (…), eu unul nu cred că vom câştiga nouă meciuri la rând, e foarte greu. Mergem la Rio sperând că vom avea unde să stăm, că vom găsi ceva de mâncare şi că autocarul va fi acolo să ne ducă la antrenamente. Ca profesionist, trebuie să ai răbdare în primele trei-patru zile, să nu te enervezi din cauza unor lucruri care nu sunt puse la punct”, a precizat Ryde, un discurs asemănător cu cel avut de Victor Pițurcă pe vremea când antrena prima reprezentativă de fotbal.

Debutul României va avea loc vineri, cu Angola. Din Grupa A mai fac parte Norvegia, Muntenegru, Angola, Spania și Brazilia. Din lotul „naționalei” nu lipsesc superstarurile Cristina Neagu (cea mai valoroasă handbalistă a lumii), Valentina Ardean Elisei, Oana Manea sau Aurelia Brădeanu, cărora li se adaugă tinerele speranțe Eliza Buceschi și Laura Chiper.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER