Sign in / Join

Adio, Liga 1! Rapid rămâne în faliment!

1256
0
Share:

Curtea de Apel București a amânat pentru 20 iulie judecarea cererii de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a clubului de fotbal Rapid București, dictată de Tribunalul București în data de 13 iunie.

rapid

În urma acestei hotărâri, cel mai probabil gruparea giuleșteană nu va fi înscrisă în ediția 2016/ 2017 a Ligii 1, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cursul acestei zile, în cadrul Adunării general a LPF.

La termenul de marți, la Curtea de Apel, au asistat și aproximativ 20 de suporteri rapidiști, majoritatea îmbrăcați cu tricouri cu însemnele clubului giuleștean.

Completul de judecată, condus de președintele Dana Simona Arjoca, a refuzat să judece marți cererea de suspendare a hotărârii de faliment, deoarece avocatul clubului Rapid, Gabriela Mina, nu avea mandat de împuternicire din partea lichidatorului judiciar Aurel Brihac. Curtea a suspendat ședința pentru o oră tocmai pentru ca avocatul să obțină semnătura pe mandatul de reprezentare din partea lichidatorului judiciar, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Mina a motivat în fața instanțe că lichidatorul judiciar, în numele căruia se depusese cerea de suspendare a hotărârii de faliment, se află în prezent în concediu. În aceste condiții, președintele completului a refuzat să judece pe fond cererea. Pentru a obține, totuși, un nou termen, avocatul Gabriela Mina a depus un mandat de reprezentare a companiei Azuga Waters, companie creditoare a clubului și controlată de acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru. „Azuga Waters își însușește cerea de suspendare a hotărârii de faliment, ca și creditor al societății aflate în insolvență. Menționez că interesele creditorului, Azuga Waters, și ale societății debitoare, care este clubul, sunt comune”, afirmat Gabriela Minea. Judecătoarea Dana Simona Arjoca a acceptat însușirea cererii de către compania Azuga Waters și a acordat ca termen data de 20 iulie pentru continuarea procesului.

Lichidatorul judiciar a început demersurile pentru dizolvarea SC FC Rapid SA

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel București, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA. În aceste condiții, clubul Rapid nu va fi înscris în ediția 2016/ 2017 a Ligii 1. Cel mai probabil, formația Rapid se va înscrie în Liga 5, ultimul eșalon fotbalistic zonal.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER