Paul Pogba, suspendat pentru dopaj cu testosteron. A primit aceeași pedeapsă ca Simona Halep și poate încerca să-și salveze cariera la TAS

Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj cu testosteron de Instanța Antidoping din Italia. Jucătorul are 30 de ani și în cazul în care nu va reuși să câștige apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv riscă să-și încheie cariera. Situația lui seamănă foarte tare cu cea a Simonei Halep. Sportiva din România așteaptă verdictul audierii de la Lausanne, după ce a fost suspendată pentru o perioadă identică.

Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Șoc în fotbalul mondial! A fost anunțat, de jurnaliștii de la La Repubblica, verdictul pe care l-a dat instanța în cazul Paul Pogba. Mijlocașul lui Juventus a fost suspendat patru ani pentru dopaj, după ce în corpul lui s-au găsit doze anormale de testosteron, un hormon care are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare, conform site-urilor de specialitate.

Noutatea este faptul că jucătorul știe acum că nu va putea juca fotbal patru ani, în condițiile în care era deja suspendat provizoriu de Agenția Antidoping din Italia. Fotbalistul de 30 de ani riscă să spună „adio” carierei de fotbalist dacă va pierde și apelul de la Tribunalul de Arbitraj, instanța de care se leagă toate speranțele Simonei Halep. Și ea este suspendată tot pentru dopaj, doar că la ea medicamentul de pe lista interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping este Roxadustat. Și Halep, și Pogba au primit patru ani pentru că nu au putut să demonstreze că dopajul nu a fost intenționat.

Citește și: Decizia TAS în cazul Simona Halep va avea un impact uriaș asupra sportului

Paul Pogba a refuzat înțelegerea oferită Agenția Națională Antidoping

Interesant este faptul că oficialii de la Agenția Națională Antidoping i-au oferit fotbalistului, prin avocații lui, o înțelegere, dar aceasta a refuzat. Așa s-a ajuns la judecată! El a spus că nu s-a dopat deși, conform testelor, în corpul lui s-au găsit doze anormale de testosteron. Pogba a fost selectat pentru testul doping, după un meci în care nu a jucat niciun minut, pe 20 august 2023. El a jucat în naționala Franței în 91 de partide și a reușit 11 goluri și 9 pase decisive.

El a jucat în carieră doar la două cluburi: Juventus și Manchester United. Diavolii roșii” l-au cumpărat, de la formația din Italia, cu 105 milioane de euro, dar nu a dat randament, iar în anul 2022 s-a întors gratis la gruparea din Serie A.

Sursa FOTO: PROFIMEDIA

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare